RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lasse Olsrød Evensen

Solskjær sier nei til Molde

Ikke overraskende sa Ole Gunnar Solskjær nei til å bli landslagstrener. Og jeg tror heller ikke at han kommer til å fortsette som Molde-trener etter denne sesongen. Det er på tide å komme seg et hakk videre for Ole Gunnar - hvis han ikke vil gro fast i norsk tippeliga.

 

Mange av oss ser på Solskjær som en ung trener. Det er forsåvidt riktig,  men han har blitt 40 år etterhvert. Suksessen har vært formdidabel i Molde. To seriemesterskap står det enorm respekt av. I år kan han også vinne cupen. Likevel er ikke innsatsen i årets serie mye å rope hurra for. Starten var katastrofal. Skal han fortsatt være het som fotball-trener, bør han rett og slett ikke ta en sesong til i Molde. Hvorfor? Fordi årets sesong viser at heller ikke Ole Gunnar er en suksessgarantist og fordi at klubber i de øverste britiske ligaene vil være mer skeptiske til Ole Gunnar hvis han skulle få nok en middelmådig sesong i norsk serie. Statusen på norsk fotball er ikke  spesielt høy på øyriket.

 

Nå er tiden kommet for å tenke strategisk og egen karriere. Jeg tror at det eneste som kan få han til å ta nok en sesong i Molde vil være av familiære grunner. Kone og barn stortrives. Han vil nok derfor vurdere en kontrakt med en klausul om at den kan sies opp slik at han kan gå til en annen klubb hvis det kommer tilbud av interesse. Jeg vil dog stille meg undrende til det faktum at Molde FK vil gå med på en slik klausul. Neppe.

 

Alle regner som en selvfølge at Ole Gunnar forsvinner til England. Det er naturligvis mest logisk ettersom det er der han er mest kjent samt har sin erfaring både som spiller og som trener. Ferguson-skolen er ikke dum å ha på skrytelista. Men jeg tror at han også bør se til andre land. Hva med Tyskland? Vi får bare håpe på at ryktet til norske trenere ikke er så altfor ødelagt i Bundesliga-landet.

 

Hverken Rekdal eller Solbakken har hatt suksess i Tyskland. Rekdal har riktignok hatt suksess  som spiller, men ikke som trener. Ståle Solbakkens sesong i Køln går vel heller ikke inn i historiebøkene med positive fortegn. Den eneste som har trent lag med suksess i Tyskland er Jørn Andersen. Han var mannen som trente Mainz opp i 1. Bundesliga og til semifinale i den tyske cupen. Det er resultater det står respekt av. Men etter et kort opphold i Karlsruhe med ditto avskjedigelse, har også han slitt med å få seg en jobb. Det betyr at man fort blir glemt uten kontinuitet og resultater. 

 

Dette har selvfølgelig Solskjær skjønt. Hans manager, Jim Solbakken, har de siste dagene vært på rundreise til en hel del tyske toppklubber. Det ville forundre meg om han ikke hadde CV´n til Ole Gunnar i stresskofferten. Jeg tror nemlig at et treneropphold i en tysk storklubb hadde vært det ultimate for Ole Gunnar ved neste korsvei. Mye bedre enn eksempelvis en trenerjobb på andre divisjonsnivå i England.

 

Selv om han har en stor stjerne i moderklubben Manchester United, er det for tidlig å snakke om å ta over etter Moyes. Det er helt på det rene at hvis United forsetter slik de nå ha vist, blir det raskt et trenerskifte i Mancheser United. Men jeg er tvilende til at Ole Gunnar står øverst på ønskelista over aktuelle trenerkandidater.