Stopp mobbingen av Northug

 Jeg liker ikke mobbingen av Petter Northug. Ikke i de svenske tabloidavisene og ikke den norske hetsen som florerer i sosiale medier. Vi har med å gjøre en av Norges aller beste og mest markante skiløpere gjennom tidene. At han så langt har bommet på formen og sett direkte hjelpesløs ut i Russland, fornekter ikke hvem han har vært og hva han har gjort. Jo da, jeg vet. Han har bedt om det sjøl. Men søren heller. Jeg hater janteloven!

Jeg håper og tror at hetsen tenner Petter. At han kommer sterkt tilbake. At formen er i anmarsj. Han kan bare ikke snakke på seg form. Alle med et litt øvet øye, ser at svært lite fungerer. Teknisk ser vi at kreftene går ut i tomme lufta, at han vil men ikke får det til. Han skulle bli OL kongen. Mannen som lagde show. Mannen som lagde overskrifter. Det siste gjør han fortsatt, men for Petter-fans er dette dyster lesning. At han nå ble vraket fra 15km er en helt riktig vurdering av landslagsledelsen. Men likevel, folkens...

Svenske journalister og tabloider grafser i fiaskoen til Northug. Jo da. Det er morsomt. Vi ler. Vi skjønner svenskene som har fått så innmari my pepper av Petter de siste årene. Nå er det pay back tid. Men i infernoet av snedige titler og ondsinnet ordlek, glemmer de en ting: Svenskene får sportslig knock out av Hattestad, Falla, Østberg, Bjørgen og Sundby, utøvere som presterer, ikke snakker.

Hallo Sverige! Petters manglende form er da vel ikke viktigere enn manglende gullmedaljer i langrennsporet? Jeg tror dette bunner i grenseløs misunnelse. Å drive ordkrig med Petter er morsomt bare litt, ikke hele tiden. Jeg tror dere må suge på kjærligheten til Northug. (Ikke misforstå denne uttalelsen, kjære lesere?) Han kommer nemlig tilbake. Jeg hadde ledd meg glugg i hjel om det skjedde i Sotsji. Dessverre tror jeg ikke det. Jeg tror heller ikke på julenissen.

Dette kan slå begge veier. Petter Northug Jr er en spesiell mann. Hvis fiaskoen fortsetter, kan han miste inspirasjonen. Han kan gi seg. Han kan legge skiene på hylla og bli aktiv fotballspiller i fjerde divisjon. Det er det siste norsk og internasjonal langrenn trenger. Og for den saks skyld det siste fotballen trenger. Hva vet jeg? Men det er nå vi ser hva som bor i Petter Northug Jr. Takler han motgangen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag