*Nettavisen* Nyheter.

Vår nye friidrettstjerne

Dette er Norges nye friidrettsstjerne - i alle fall min. Julia på fem koste seg på stadion i Thannhausen i går - og selvfølgelig måtte hun gå i mål slik som de store stjernene. men i dag var det litt mer alvor.

Utrolig hvor den lille elsker å løpe. Hun hopper og spretter og baler i vei både på tysk og norsk. Men i dag ble det litt mer alvorlige ting i livet hennes. Hun skulle testes for den tyske skolen. Og det var nok litt farlig for ei jente som ennå ikke har blitt fem og et halvt. Hun blir seks i desember og skal gå på skole sammen med de som er opptil et år eldre.

Hun er nok litt sjenert, lille Julia - og muligens er det språket. Aller helst lytter hun på de andre barna, men når hun blir varm i trøya, går smella på klingende tysk.

Hvis alt går etter planen, skal hun gå et år i tysk skole. Da må pappa sitte med norske bøker også på kveldene slik at hun ikke mister for mye, for i Norge, hvor planen er at vi skal tilbake, går hun således rett opp i annen klasse. Og da er det kjekt å kunne noen norske ord også - ikke bare tyske med tødler over aèr og uér.

Vi får se hvordan det går. Det viktige er jo at hun trives. derfor skal hun allerede neste uke prøve seg tre dager i første klasse på barneskolen her i Krumbach. Skolen vil teste hvordan det går - noe jeg vil også. Så får jeg se etter de tre dagene hva som skjer.

En merkelig følelse å få barn i skolepliktig alder. Det går så fort. Jeg, som ble ekstremt sent kjønnsmoden i og med at jeg var 45 da jeg ble pappa til Julia, skulle jo ønske at tiden gikk litt saktere....

Om ikke så lenge er hun tenåring. Inntil da skal pappa ha trent bodybuilding i 9 år, spist fire kilo med anabole steroider i uka, trent kickboxing og kjøpt meg hagle. Ikke søren om noen "rampegutter" skal klå på dattera mi!!!!

Og med dette retter jeg en takk og en hilsen til andre overbeskyttende foreldre....

Jeg skal forøvrig til Paris i helgen. Skal dekke sykkel med Thor hushovd & Co for NRK!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag