Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mahmoud Farahmand

MDGs forvrengte syn på verden

Farid Shariati løper de høyreekstremes ærend ved å langt på vei bekrefte mange av deres konspirasjonsteorier om MDG og deres politikk.
- Det er ingen tvil om at økt innvandring av den typen Farid Shariati higer etter vil medføre enorme kostnader, men dette er kanskje ikke så nøye i en verden der alle avler frem sine egne gullrøtter og spiser økologisk bønner, skriver Farahmand.
- Det er ingen tvil om at økt innvandring av den typen Farid Shariati higer etter vil medføre enorme kostnader, men dette er kanskje ikke så nøye i en verden der alle avler frem sine egne gullrøtter og spiser økologisk bønner, skriver Farahmand. Foto: Halvor Ripegutu

MDGs sosialpolitiske talsperson Farid Shariati mener det er inhumant at den norske regjeringen ønsker å stimulere til befolkningsvekst i Norge. Til Klassekampen sier han «Man kan sette spørsmålstegn med hva slags menneskesyn regjeringen har når de ønsker å få kvinner til å føde mer, heller enn å slippe inn flere flyktninger.»

MDGs talsperson ser ut til å ha gått seg vill i en verden av underlige og meningsløse argumenter og anklager, og misforstått sammenhenger og hva som er den norske regjeringens ansvar.

For å påpeke det helt grunnleggende; den norske regjeringens ansvar er å ivareta Norge og nordmenns interesser. Det er dermed ikke slik at stimulerende tiltak for å få norske kvinner til å få flere barn er inhumant. Tvertimot er det en fornuftig løsning dersom man ønsker å opprettholde velferdssamfunnets levedyktighet i overskuelig fremtid.

Dernest må man ta innover seg noen helt grunnleggende fakta. Det er godt dokumentert at innvandring fra den tredje verden er mildt sagt en kostnadskrevende affære. Det er ingen tvil om at økt innvandring av den typen Shariati higer etter vil medføre enorme kostnader, men dette er kanskje ikke så nøye i en verden der alle avler frem sine egne gullrøtter og spiser økologisk bønner. Sarkasme til side, tviler jeg på at MDGs representant har forstått omfanget av de ord han tar i sin munn. Konsekvensen av hans påstand er styrt avvikling av det norske samfunnet.

Uten en befolkningsøkning som består i produktive borgere vil selve kjernen i velferdsstaten være truet, og etterhvert vil velferdsstaten måtte avvikles. Dette er forhold som MDG, med deres talsperson i spissen, ikke ser ut til å forstå der de er mest interessert i når de brunbeiser sine meningsmotstandere og kommer med ytterliggående uttalelser.

Påstanden om at det er «bare å ta imot flyktninger» vitner om hvor galt det kan gå når man vikler seg inn i resonnementer om universialisme kombinert med feminisme og misforstått miljøvern, slik som ser ut til å ha gjort her.

Det er også spennende å se at partiets støttespiller Arbeiderpartiet med Gahr Støre i spissen sitter helt stille i båten og akseptere slike utspill. Det er jo tross alt Arbeiderpartiet som har satt MDGs i posisjon til å fatte beslutninger i blant annet Oslo. Man er nesten tilbøyelig til å følge i venstresidens spor og spørre om ikke Støre bør å ta avstand fra MDGs uttalelser.

Uansett hvordan man vrir og vender på denne uttalelsen er den så absurd og langt ut i et heller grønnbrunt politisk landskap at det er vanskelig å forstå at et seriøst norsk parti med en viss oppslutning kan komme med slike utspill. Samtidig løper Shariati de høyreekstremes ærend ved å langt på vei bekrefte mange av deres konspirasjonsteorier om MDG og deres politikk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).