*Nettavisen* Nyheter.

Al Pacino syklet til Alta

Jeg skvatt litt da jeg så bildet av Todor Petrov i Nordlys sist uke. 52-åringen syklet 7.000 kilometer fra Bulgaria til Alta, men fikk ingen jobb og lever nå som uteligger i Finnmark, skrev avisa.

Med overskriften "Jeg føler meg som en dritt i rennesteinen" fikk dette stor omtale i en rekke medier, blant annet Nettavisen. Se saken her.

Når jeg tar opp den sjokkerende nyheten fra Alta, så er det fordi jeg er gammel journalist. Det er en ganske tvilsom bakgrunn, vil noen si. Jeg innrømmer det. En gang ble jeg sittende ved siden av en dekan fra Vestlandet i et middagsselskap. Dekan er en slags kirkelig embetsmann. Denne dekanen nektet å snakke med meg gjennom hele middagen, for som han sa, han mente å vite at jeg var journalist.

- Hva er galt med det, spurte jeg?
- Journalister er syndige mennesker.
- Hvordan da?
- Journalister lyver. Når de skriver om ting jeg har god greie på, så ser jeg med den gang at de lyver. Og dessuten vet jeg at du er en skilt mann. Det er synd det også, sa dekanen.
- Ja, det er veldig synd sa jeg, og la til at jeg hadde planer om å gifte meg på ny, men det gjorde det hele bare enda verre. Resten av middagen foregikk i dyp taushet. Det hjalp ikke at jeg flere ganger foreslo en skål i solo. Dekanen var knusende taus og veldig avvisende.

Siden jeg som nevnt er gammel journalist er jeg tilhenger av grundige undersøkelser. Det første jeg gjorde med artikkelen fra Nordlys var derfor å lese hele oppslaget. Det høres kanskje ikke imponerende ut, men her må det understrekes at artikkelen er ganske lang. Dessuten er det ganske mange bilder som man må rulle forbi uten å miste tråden. Når bildene blir mange og store er det nemlig ganske lett å glemme hva saken handler om. Dessuten kan man bli forvirret av alle mulighetene som byr seg underveis til å klikke på lenker som har med helt andre ting å gjøre. Klikker man på disse er man kommet på avveie. Og da har vi det gående, som jeg pleier å si.

Men altså til saken. Det første jeg stusset ved i dette oppslaget i Nordlys er at det er litt rart at en mann klarer å sykle til Finnmark midt på svarteste vinteren for å få seg jobb, og at han ikke tar til takke med en av de tusenvis av større byer, som han lett kunnet ha satset på i steden og som jo lå på ruta fra Bulgaria til Alta.

Mens jeg tenker på dette får jeg brått en lysende ide. Eller rettere sagt en teori. Jeg får det for meg at den verdensberømte filmstjernen Al Pacino har satt seg på sykkelen for å dukke opp i Alta. Det hele kan være et slags stunt som pågår i all hemmelighet, også har Nordlys og Nettavisen og alle de andre ikke oppdaget de skjulte kameraene som driver og filmer i bakgrunnen.

vet jeg av smertelig erfaring at ufine folk kan finne på å trekke mine teorier i tvil. Jeg har derfor foregrepet dette ved å prøve å stable på bena et slags bevis. Det er et såkalt billedbevis. Jeg har googlet bilder av Al Pacino og klippet ut et portrett og limt det inn i bilde av denne Todor Petrov som Nordlys har tatt. Jeg er for øvrig utrolig stolt av mine tekniske ferdigheter i denne saken. Så her kan dere se beviset. Bildet ble sånn:

Klikk på bildet for å forstørre.

 
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.