Banga Banga

 

Magnus er

litt over to år gammel og i alle fall inntil videre bosatt i et borettslag som deler en større parkeringsplass på Nordstrand i Oslo. Bilene som står her er dyre og pene i lakken, ofte fristende parkert side om side. Dette fikk Magnus til å stjele fars hammer, rømme hjemmefra og gå bankende fra bil til bil.

En snikende følelse av at noe er alvorlig galt tvang far opp fra ellers fredfylte sysler med ettermiddagsutgaven av Aftenposten. Han gikk ut i hagen hvor det hadde vært mistenkelig stille en lang stund. En åpen dør til boden og diverse redskaper ga først et naivt håp om at guttungen kanskje lekte tålmodig gjemsel der inne, men det viste seg snart at man måtte lete andre steder.

Nå er det vel egentlig ganske besynderlig hvordan noen nærmest ubetydelige bulker i for eksempel et bilpanser og en dør på en ikke helt ny Audi stasjonsvogn kan få en ellers rolige samfunnsborger til å skrike opp og bli direkte aggressiv. Styrken i skriket er trolig forklaringen på at det oppsto en form for massesuggesjon på parkeringsplassen på Nordstrand.

Det som nå skjedde kan nærmest å sammenligne med religiøse sekter som forskanser seg i en festning i Waco, Texas eller noe slikt for å mene det samme som den som skriker høyest. Audiens herre (Ringenes herre) ble ganske snart en form for leder for bileierne. De gjorde et raskt overslag og ble enige om at skadene på åtte, ni biler måtte beløpe seg til minst 300.000 kroner. Dette fikk stemningen til å stige, kan man si.

Da man midt oppe i alt raseriet ikke umiddelbart visste hvem som var opphavet til den nå lovende voldsforbryter, ble det satt i gang en dør til dør aksjon der den ene moren etter den andre rakte hendene i været og sa seg helt uskyldig i å ha født dette sprellende bevismaterialet som ble holdt frem.

Forløsende var det vel da at far til Magnus, etter noe tid, stakk sitt noe bleke ansikt frem og tilsto at han for to år siden eller så hadde vært med på lage Magnus og dessuten mumlet noe om at han kanskje, muligens håpet og kunne være i besittelse av en husforsikring som med litt flaks kunne strekkes helt bort på parkeringsplassen.

Da dramaet var over og de sinte folkene var gått hjem, sa far nærmest til seg selv:

? Hvordan kunne du finne på dette da Magnus? Gutten smilte, svingte med neven som en hammer og sa: ? Banga Banga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.