*Nettavisen* Nyheter.

Blir kvalm bare av å kjøre forbi flyplassen

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Ingunn Molde (63) var så redd for å fly at hun ble kvalm av å kjøre bil forbi flyplassen.

- Dattera mi hadde besøk av en venninne, og jeg skulle følge henne på flyet. Jeg ble med inn på flyplassen, men da svettet og skalv jeg så fælt at jeg bare måtte gå ut igjen, sier hun til

NRK

.Historier som dette føler jeg meg veldig truffet av. Jeg mener rett og slett at det ikke er flaut å lide av flyskrekk. Se petiten "

Også kaster du bare flydøren ut av hullet

".Det

er heller ikke umulig å oppsøke hjelp. Å gå til en kvalifisert psykolog er dyrt. Et kjapt søk på nettet er billig og leder til overveldende mange tilbud om terapi. Det dreier seg ofte om terapier som terapeuten har funnet opp helt selv. De fleste plager kan man bli kvitt på et blunk. Man kan sikkert også slå flere plager sammen for å spare penger. Etter å ha studert listen over de vanligste plagene vil jeg si at det må være fint å slippe stamming, frykt for tuneller, fly, kjæledyr, heiser, åpne plasser, høyder, store forsamlinger, taler, tannlegen og samtidig slutte å røyke eller snuse.En utfordring er at det er utrolig mye rart som folk kan finne på å være livredde for

. Et nettsted har laget en alfabetisk oversikt over et par hundre av de vanligste fobiene i Norge. Særlig vil jeg nevne "USAfobi - angst for Amerika", "caligynefobi - angst for vakre kvinner" og "banjofobi - angst for banjo".

Se hele listen med fobier her

. Når det gjelder å frykte vakre kvinner vil jeg for øvrig vise til petiten "

Altfor pene damer

".På nettet er det mange anbefalinger av typen:

"Jeg har lidd av tilbakevendende angst/panikk i over 7 år. Etter 3 dager med Panic Away trodde jeg det nesten ikke - jeg begynte å føle meg bedre og bedre." Terapeutene tar for øvrg både Visa og Mastercard. Noen tilbyr også telefonhealing og sms-tjenester.

Jeg fant også et ekspertråd på nettet: "Du kan roe nervene ved å sjekke om det er noen kjendiser om bord i flyet." Mer om dette her.

En annen mulighet er å snakke mye med venner om ting som kan virke truende og farlig. Det gjelder å være helt åpen om hva man tenker. Min datter Kaja (17) har for eksempel en venninne som hun for noen dager siden sto og diskuterte med. Tema var hva man skal gjøre hvis et fly får problemer oppe i luften.
- Jeg vil ta på meg fallskjermen som ligger under setet, sa venninnen.
- Det er en redningsvest som ligger under setet, sa Kaja.
- Å, det var bra du sa. Jeg trodde det var en fallskjerm.

Klikk på bildet for å forstørre.

 #fly #flyskrekk #kjendiser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag