Det bor en Lars Monsen i oss alle

 


En av fordelene med å få den største laksen jeg noen gang har fått (på lørdag) er at det nå strømmer inn med den ene fantastiske fiskehistorien etter den andre.Petiten "

Den aller største laksen

" gjør at jeg nå går rundt og får en masse positiv oppmerksomhet. Folk klapper meg på skulderen, klikker liker på Facebook og er entusiastiske tilhengere av sportsfiske. Min erfaring er at de fleste nordmenn har minst en sterk fortelling om seg selv og en fisk. Etter å ha mottatt et høyt antall slike historier de siste dagene har jeg valgt ut to som viser at Norge er et mangfoldig økosystem.La oss starte med Sigbjørn som er en god kollega

.


-Jeg har en ondskapsfull far, sier Sigbjørn og smiler i skjegget. Jeg nevner dette med skjegget fordi Sigbjørn faktisk har et skjegg som gjør at han fremstår som en troverdig og hyggelig fyr. Jeg har ingen grunn til å tvile på det mannen forteller. Vi skal tilbake til da Sigbjørn var fem år gammel og familien var på hytta ved ei elv på Nord-Vestlandet.- Faren min festet en gardin-ring av stål på snøret og ba meg kaste ut i elven. Han sa at ørreten ville svømme bort og stikke hodet inn i ringen.


- Du gjorde som han sa?


- Ja, jeg gikk og kastet og kastet.


- Fikk du noe?


- Nei.


- Hvor lang tid gikk det før du oppdaget at du var blitt lurt?


- Jeg vet ikke. Ganske lang tid, tror jeg. Også er jeg blitt minnet om den historien resten av livet. Min far er ond.Vi skal nå til Svein som jeg møtte for første gang i dag.

Med en gang Svein ser meg begynner han å fortelle om at han for en tid tilbake var på hytta på Sørlandet og kastet en liten og ganske billig gul sluk ut i sjøen. Da var det om hele havbunnen kom svømmende for å bite på kroken.


- Du mener at du satt fast?


- Nei, jeg fikk en kjempefisk.


- Hva skjedde?


- Jeg kastet sluken ut på en grunne. Fisken snappet sluken og svømte ut på dypt vann. Først trodde jeg at det var en diger torsk, som hadde rotet seg inn i en tangkvase, for så tungt var det å dra inn. Jeg holdt på en liten evighet, men endelig kom den inn mot land. Da fikk jeg se at det var en piggvar på nesten ni kilo.-Piggvar koster 300 - 400 kroner kiloen i butikken, så vi snakker om en fisk som er verdt over 3000 kroner. En så stor piggvar er uhyre sjelden. Jeg vil si at du er en av en million som har fått noe slikt på kroken. Du må ha blitt helt skjelven. Hadde du tykt snøre?- Jeg vet ikke hvor tykt snøret var. Men da fisken var noen meter fra meg så jeg at kroken løsnet og fisken var fri.


- Hva gjorde du da?


- Jeg trakk kniven og kastet meg ut i vannet og kjørte kniven i ryggen på piggvaren. Jeg gjorde det nesten uten å tenke.


- Var det dypt der du sto?


- Det tenkte jeg heller ikke noe særlig over.


- Det bor en Lars Monsen i oss alle?


- Ja, det gjør vel det.Svein har sendt meg bildet av piggvaren. Her er den: 


#9kg #fiske #meningenmedlivetNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.