*Nettavisen* Nyheter.

Et samstemt brøl over hele flyplassen

Førsteinntrykket betyr mye. Det er jo noe alle vet. Derfor er det litt rart å komme til Stavanger med fly.

Det er torsdag ettermiddag og dårlig stemning i Stavanger. Regnet høljer ned. Kraftig vind. Skikkelig surt vær.

Jeg tenker at under slike forhold bør man gjøre det man kan for å holde humøret oppe. Man bør slå an en optimistisk tone. Helt fra starten av. Men slik syns jeg slett ikke at det er i Stavanger. Jeg går ned flytrappa og blir ledet inn og gjennom en lang gang. Og der henger det en diger plakat som ønsker meg velkommen.

På plakaten kan vi se en fyr som åpenbart har lyst til å ta livet av seg selv. Han ser ensom ut, lit lut i ryggen. Mannen står helt ytterst på kanten av et stup. Det ser ut som om han når som helst kan finne på å hoppe. Det er ingen tegn til sikkerhetsgjerder eller ting som hindrer mannen i å ta livet av seg. Her tar de åpenbart lett på spørsmål om liv eller død.

Fredag er jeg ferdig med det jeg har å gjøre i Stavanger og skal fly hjem. Nå er stemningen mye bedre. Sol og lettskyet vær. Det er herrestafett under VM på ski i Falun. Intens spenning. Jeg merker dette allerede i hotellobbyen. Ingen ting skjer. Alle sitter og nistirrer på store TV-skjermer. Og på flybussen ut til Sola er det eneste som betyr noe de hese kommentarene som renner stadig mer intenst ut av radioen.

Også på flyplassen er stemningen ladet. Klokken er 15.00. Flyplassen er nærmest lammet. Folket flokker seg rundt TV-skjermene. Petter Northug ligger som nummer tre. Det er siste etappe. Han ligger slik så lenge at mange begynner å bli nervøse. Det nærmer seg oppløpet. Nå er det dørgende stille på Sola flyplass.

Så kommer rykket. Den sinnsyke spurten. Petter Northug krysser mållinjen. Vinner med klar margin. Det stiger et samstemt brøl over hele flyplassen. Det er lyden av Norge. Lyden av triumf. Alle som har en svenske i nærheten slår vedkommende på ryggen. Det er bare smil å se over alt. Alle begynner nå å haste videre. Til fly som venter.

Når jeg tenker etter er sisteinntrykket det viktigste. Takk for besøket.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


#HoppeEllerIkkeNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag