Gå til sidens hovedinnhold

Faren til Jan Robert snakket plutselig så dårlig tysk



La meg med en gang få understreke at jeg syns at turister, campingvogner og bobiler er viktige for samfunnet.


Dette

har å gjøre med at vi trenger turister som vil dra fra for eksempel Tyskland til Høyanger i Sogn og der bli helt bergtatt av vakker natur. Jeg nevner spesielt Høyanger i Sogn fordi jeg kjenner en kar som vokste opp der. Han heter Jan Robert og kommer fra et småbruk.



Nå er det ofte slik i Norge

at vi ikke lager unødvendig mye vei. Vi sløser ikke med veiene kan du si. Vi lager for eksempel en vei frem til gården til Jan Roberts foreldre, men så stopper den der. Veien går ikke videre. Det hører for øvrig med til historien at Jan Roberts far snakker dårlig tysk. Han husker dessuten krigen og er litt skeptisk til fremmede.



Slik gikk det til at en tysk familie

med en bobil og to små barn kom kjørende inn på tunet. Familien ble spontant begeistret. For ikke bare var utsikten spektakulær. På gården myldret det også av veldig søte og sjarmerende geiter. Det var hundrevis av dem. Familien hoppet ut. Barna løp etter noen av geitene nedover jordene og mor og far fulgte etter. Når man kommer fra en europeisk storby er det lett å la seg rive med av noen hundre geiter. Da kan man for eksempel komme til å glemme å lukke døra til bobilen. Jeg nevner dette, ikke som en unnskyldning, men mer som en forklaring. Jeg vil ikke på noen som helst måte forsøke å fordele skyld.



Den tyske familien

gikk en spontan tur. De utforsket området. De gjorde slike ting som turister pleier å gjøre. De tok bilder og koste seg. Dette var virkelig fine greier. Men da de kom tilbake til bobilen etter en times tid snudde dog stemningen brått. Veldig brått.



Førti, femti geiter

hadde klatret inn i bobilen. Den var faktisk helt proppfull av dyr. Geitene var overalt. Inne i sengene og oppe i førersetet og der de ellers kunne komme til. Det hele var som en levende ødeleggelsesmaskin av gnagende tenner. Geiter spiser nemlig alt de kan komme over av plast og lær og hva de ellers får tak i. Å ødelegge det meste som er inne i en bobil tar omtrent et times tid.



Det

er under slike omstendigheter at faren til Jan Robert snakker meget dårlig tysk.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial