*Nettavisen* Nyheter.

Hvis bare Haakon hadde kastet seg fram

Tommy heter en kar jeg kjenner. Han er på jobb i Sør Korea når Nobels Fredspris 2014 deles ut i Oslo rådhus. TV-kanalene i Sør Korea viser bare en ting fra Oslo, og det er det aller pinligste for Norge.

Jeg møtte Tommy i et juleselskap i går. Vi blir sittende og diskutere sikkerheten under prisutdelingen.

Det er dessverre ganske mange som ønsker å ta livet av de to som vant årets fredspris, hvis de fikk sjansen. Selv små barn i Norge vet det. Når så en meksikansk ungdom flere ganger klarer og ta seg helt frem til prisvinneren er det ikke bare oppsiktsvekkende. Det er også meget pinlig.

I salen sitter de fleste som betyr noe i dette landet. De strutter av stolthet. De strutter helt frem til det avgjørende øyeblikk, når en mulig terrorist løper frem med et meksikansk flagg i hendene.

Tommy og jeg diskuterer hvem i Norge som reagerte først. Tommy mener at det kan ha vært en sikkerhetsvakt. Jeg mener at en av damene som hadde ansvaret for cateringen trolig var først ute.

Det er dette hundrevis av land får se på TV; en reaksjon som kommer altfor sent.

Bare noen meter unna sitter Kronprins Haakon i meget god form. Kronprins Haakon er topptrent. I Forsvaret. Og andre steder.

Tenk om det hele verden hadde fått sett var en Kronprins Haakon som kastet seg frem og la meksikaneren i bakken. Det tror jeg Haakon lett hadde klart.

Om hva som videre ville ha skjedd kan jeg bare gjette. Men det er ikke helt umulig at Haakon ville blitt ganske populær. Verden over.

Og jeg tviler på at noen ville foreslått innføring av republikk her i landet. De neste 50 eller 100 årene.

Klikk på bildet for å forstørre.

 Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon sammen sin far. (Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff).

#terror #fredspris #dutrurdetikkeførdufårsedet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.