*Nettavisen* Nyheter.

Kake-terrorist stoppet på Gardermoen

Folk som reiser i bunad får denne helgen en egen sluse i sikkerhetskontrollen, opplyser Oslo Lufthavn, Gardermoen til NRK. De som prøver å ta med seg en bløtkake på flyet er derimot i alvorlig trøbbel.

Å gå i bunad er åpenbart veldig krevende. Det er som regel meget varmt og svett og det klør gjerne på en rekke unevnelige steder. Trangt er det også. Med årene. Dessuten risikerer man mange nærgående spørsmål om man har slekt i for eksempel Setesdal eller om det bare er noe man har jugd sammen for å kunne gå i en fin bunad.

Det er derfor bare rett og rimelig at det hardt prøvde bunadsfolket skal få litt ekstra hjelp både før og under nasjonaldagen. En egen VIP-adgang på Gardermoen er helt på sin plass. Ingen vil bli stoppet på grunn av overdreven sølje eller noe. Hurra!

Vanskeligere er det å forstå at vi som er glad i kaker skal straffes så hardt. Kaker er plassert i samme kategori som sprengstoff. Nåde den som forsøker å smugle kaker gjennom sikkerhetskontrollen. Vi ser for oss en rekke presseoppslag om dette:

- Fly måtte nødlande da kaptein fikk en uventet kremdott i høyre øye, melder Reuters.

- Rabiat mann angrep cockpit med krem. - Det var veldig ubehagelig, forteller en av passasjerene, jeg har lactoseintoleranse og ble uggen bare av synet.

- Hvit dame overrasket cockpit, melder NTB.

- Eg så´kkje den komme, sier Bergens-pilot Birger Kakeglad jr., med et skjevt smil.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Denne petiten er blitt til i kraftig inspirasjon av Guri Heftye. God tur videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.