*Nettavisen* Nyheter.

Med romleir som hevn

Eiendomsmegler Tom Ingar Nilsen har brukt 30 år på å bli dritsur på Bærum kommune. Mannen får ikke bygge en hytte ved Dælivann. Derfor skal han åpne en teltleir for romfolk.

Nilsen kjøpte den 6, 7 mål store tomta med en falleferdig hytte. Han rev hytta og trodde at det skulle være grei skuring å sette opp en ny. Så feil kan man ta. Dælivann ligger i et landskapsvernområde. Derfor var kommunen negativ. Veldig negativ til alt Nilsen sa eller foreslo eller kunne tenke seg å gjøre.

Å sitte med en 6,7 mål tomt som han ikke kan bruke til noe, syns Nilsen er litt leit. Han har derfor tatt kontakt med romfolk og tilbudt dem å sette opp sine telt ved Dælivann. Han ber kommunen sette opp utedoer og slikt. Han foreslår også at romfolket fisker i Dælivannet og tar området i bruk. Nilsen vil låne bort sin fiskerett i vannet somligger idyllisk til, ikke langt fra Kolsåstoppen. Vannet har en brukbar bestand av abbor, samt noe gjedde. Man vil anbefale å gjøre noen kast med dupp og mark eller sluk på en odde sørvest i vannet.

Romfolk på campingtur har vanligvis ikke lov til å sette opp telt i utmark i mer en to døgn, men siden Nilsen er grunneier kan han tillate camping i et år av gangen. Tomten ligger like ved et boligfelt i et attraktivt strøk av Bærum. Det kan derfor bli noen praktiske utfordringer med parkering og tilførsel. Romfolket må trolig krysse naboenes eiendommer for å komme frem til den nye leiren, men Nilsen har en tinglyst rett til å ferdes over tomtene, så det nytter ikke å protestere.

Lokalavisen Budstikka melder om at velforeningen er skeptisk til planene. For å si det forsiktig. Mer om saken her.

Når andre medier nå oppdager denne historien er det ikke helt utenkelig at det vil strømme på med interessert presse til prosjektet. Jeg ser for meg mange muligheter. Nye konsepter. Nye muligheter. "En Romleir blir til - minutt for minutt" kan bli en vinner. "Larkollen camping" var jo et superpopulært program for noen år siden. Kanskje også "Ut i Naturen" kan finne på en vri med Lars Monsen som setter fokus på truede arter. Stedet ligger for øvrig ikke langt fra der Christian Skredsvig malte sitt berømte bilde "Gutten med seljefløyten" i 1889, så man kunne sikkert også vekke interessen hos kultureliten. "Slik lever dei der" kan bli en original dokumentar. Jeg ser i det hele tatt for meg hvordan pressen nå vil strømme til fra inn og det store utland. Det kan bli en riktig hott sommer ved Dælivann.

#romfolk #camping

Klikk på bildet for å forstørre.

 
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.