Miljøaktivister ramponerte 20-talls biler på Frogner

 


En aksjonsgruppe mot privatbilisme har i går, onsdag, sprøytet isolasjonsskum inn i eksosanlegg på et 20-talls biler på Frogner i Oslo og festet lapper til frontrutene (bildet).


Isolasjonsskum brukes vanligvis i husbygging. Stoffet utvider seg og herder på en slik måte at det er svært vanskelig å få ut av eksosanleggene, som derfor må skiftes til store kostnader.Nabolaget på Frogner ble sjokkert da de kom ut tidlig onsdag morgen og oppdaget hva som hadde skjedd i løpet av natten. På frontruten av bilene hadde aksjonsgruppen festet papirark med bilde av en maske og et budskap om å kjøre kollektivt.- Dette har vært en sjokkerende opplevelse. Gruppen hadde plukket ut de bilene som hadde størst motor og fylt eksosanleggene med skum. Det blir trolig meget dyrt å rette på skadene, sier en dame som jeg kjenner i nabolaget.En av hennes nærmeste naboer er høygravid og skal føde når som helst.


- Familien kunne faktisk ha risikert å stå der midt på natten på vei til sykehuset, og oppdaget at bilen deres var ødelagt. Det ville vært ubehagelig, sier min bekjent.Flere av bileierne har politianmeldt hærverket.

Aksjonen bruker symbolet til "Anonymous" som er navnet på et Internett-samfunn bestående av et ukjent antall aktivister og hackere fra hele verden.

PS
Jeg skriver jo som regel om morsomme ting på denne bloggen og ikke så triste ting som dette. Jeg skal prøve å ikke la det gjenta seg.
DS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.