Gå til sidens hovedinnhold

Naken mann i Madserud Allé

I Madserud Allé bør helt alminnelige mennesker være stille så de ikke forstyrrer milliardærene.

Det har seg slik at jeg hver dag sykler gjennom denne gaten som strekker seg fra Skøyen og opp til Frognerparken. Reisen starter nederst i bakken. Her ligger en slags Ali Babas hule som selger tepper fra Persia og som lar garn i mytiske farger blafre i vinden ute i hagen. Dette setter en eksotisk stemning og skaper forventninger om at nå er man på vei inn i noe helt spesielt.

Langs veien oppover løper hvite stakitter maraton. På hagegjerdene er det obligatorisk med skilt som sier "Vokt dem for hunden". Mange har også hund. Enkelte har dessuten rigget til utstyr som kunne gjort en hvilken som helst fjernsynsstasjon misunnelig. Madserud Allé er forøvrig under kontinuerlig oppussing. Særlig ambassadene er nøye med å sysselsette fagarbeidere som bedriver møysommelig hagearbeid eller renovering av husene.

Midtveis i bakken treffer jeg ofte en langt fremskreden Øystein Stray Spetalen. Han går alltid med tynne ben og stemme og har en kopp kaffe på strak arm, mens han snakker intenst inn i sin mobiltelefon og sier slike sting som at "jeg vil ha alle karamellene ellers vil jeg ikke være med".

Første gang jeg hørte om Madserud Allé var for øvrig gjennom lokalavisen der en indignert herre hadde rykket inn annonsen: "Kan den som har bumpet inn i min parkerte, champagnefarvede Mercedes ta kontakt. Du er iakttatt".

Litt senere i livet fikk jeg barn, som så mye på "Huset med det rare i" på NRK TV, med Minken Fosheim, Øyvin Berven og Marianne Furevold som programledere. Huset er Madserud hovedgård med omkringliggende 12 mål park som ligger med opphøyet verdighet og skuer ut over de lavere lag av Norge.

Rett nedenfor fikk jeg nylig min til nå sterkeste opplevelse i Madserud Allé. Klokken er litt over åtte om morgenen. Det er bare noen få plussgrader. Likevel står det en nærmest naken mann med kulemage og opphisset stemning. Han står midt i veibanen. Mannen har trolig løpt rett ut av dusjen. Det er så kort tid siden han løp ut av dusjen at shamposkummet fortsatt sitter i håret som en slags kremtopp helt øverst på hodet.

må jeg her bryte inn og korrigere meg selv. Mannen er jo ikke helt naken. Han har et veldig lite, mørkeblått håndkle rundt livet. Det er det som er det korrekte. Ingen grunn til å overdrive. Rett skal være rett. Men for øvrig er mannen naken. Dette skjer dessuten i den kaldeste våren som tenkes kan.

Mannen står som sagt midt i Madserud allé og vifter med armene, i det jeg kommer syklende forbi. Han snakker med en dame. Jeg hører bare ordene; "Også tar du med deg bilen til et verksted også ordner de dette".

Jeg aner ikke hva som har skjedd. Jeg tør heller ikke å ta frem mobilen for å filme opptrinnet. Der har du meg. Helt ubrukelig når det virkelig gjelder.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar