*Nettavisen* Nyheter.

Narkotika

Det fastlegen mangler i høyden tar han igjen i bredden. En imponerende mengde muskler buler både her og der. At han nå har mistet muligheten til å skrive ut såkalte A og B preparater skapte derfor en langt fremskreden mistenksomhet hos min kone på mandag.

Denne historien starter med en øm tå, nærmere bestemt den venstre stortåa til Frida (13). Ømme tær skal man som kjent ha respekt for. Særlig når det kommer til kvinner. Det nye er at også svært unge kvinner kan fremvise en imponerende evne til å sette sine tær på kartet. Det vil si verdenskartet.

Akkurat denne tåen har nemlig vært vond både i New York, Washington, Reykjavik og på Høvik. De omkringliggende foreldre har på ingen måte vært i stand til å yte tåen respekt, pleie og omsorg i tilstrekkelig omfang. Så sterkt må man kunne si det, siden det ikke er noen tegn til bedring. Mor og datter dro derfor en ny tur til fastlegen på mandag.

Man blir da sittende på et venterom. Her har det skjedd en hel del forandring siden jeg var barn og vokste opp med bare det aller nødvendigste og knapt nok det på rare steder i distrikst-Norge. Fastleger i våre dager har digre flatskjermer og serverer nyheter og reklamesendinger som du kan kikke på mens du venter.

TV-sendingene på venterommet er en slags Norge Rundt, med naturskjønne bilder og harde nyheter i skjønn forening. Men det er også plass til superlokale nyheter som at man gjør oppmerksom på at lege slik og sånn ikke kan skrive ut A og B preparater. Det vil si smertestillende og andre sterke stoffer.

Når mor og datter kommer inn til fastlegen starter en seanse der mor (som forøvrig er advokat) spør og graver en hel del for å finne ut hvordan dette med A og B preparater nå kan henge sammen. Spørsmålene er forsiktige og formulert slik at ingen skal bli fornærmet eller støtt eller på noen måte ta anstøt av at man tar opp dette. Man går liksom ikke rett på sak. Mens dette pågår sitter Frida veldig stille og blir mer og mer rød i trynet.

Samme ettermiddag, under middagen, forteller Frida hva som skjedde. ? Hvorfor ble du så opprørt over dette da, spør jeg.

-Det hørtes ut som om mamma hadde lyst til å kjøpe narkotika, svarte Frida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.