Norge-Ungarn: Dette ler vi mest av

 


Jeg husker en gang jeg var litt optimistisk på vegne av landslaget i fotball. Det var da vi prøvde å kvalifisere oss til VM i Argentina i 1978. Vi tapte 0-1 mot Sveits i den siste kampen på senhøsten i 1977.


Ole Paus har laget en sang om denne kvelden som heter «Gråt, bare gråt, Argentina». Den kan sikkert synges om igjen. Med noen små modifiseringer.Ole synger:


"Vi var på full fart mot Argentina.


Og svenske svina var danket ut.


En bortekamp mot Sveits var bagateller


Men satan bor i Sverige når det gjelder".Nå bor dessverre satan i mangt og meget. Jeg lurer her på flere ting. Hvis man for eksempel er Norge. Og det eksemplet skal ta 19 hjørnespark. Og 17 av hjørnesparkene er slik at målvakta kan stå nærmest stille på femmeteren, iført joggebukse, og ganske rolig ta i mot ballen. Burde man ikke da ha øvd mer på hjørnespark?Kunne Norge rett og slett ha forberedt seg bedre til kampene mot Ungarn i uka som gikk? Et godt sted å starte er på Wikipedia. Man kan her søker på ordet fotballbane. Man vil da oppdage at "Dette er en bane hvor det spilles fotballkamper. Etter internasjonale standarder skal banen være rektangulær på mellom 45-90 meter bred og mellom 90-120 meter lang. Målene er minimum og maksimumsmål. Underlaget skal være gress. Målet med fotball er å få ballen i motstanderens mål". Det er bare et tips.

Mer å lære her

.For øvrig svømmer nettet over av fotballfaglige innspill. Her er de fem beste til nå:

Derfor er Norge favoritter.

(Ungarn-sjef Bernd Storck)

"Norge spiller i hvitt". (

Boring Kalle Løken

)."Mine tanker går til den norske modellen". (

Boring Kalle Løken

)."Jeg foreslår et alternativt EM-sluttspill - med Norge, Gibraltar, Andorra, San Marino, Andorra, Færøyene, Malta, Moldova, Lichtenstein". (

Hallvard Flatland

)"Bonne nuit Norge. I morgen skal jeg til tannlegen. Ting er altså på vei oppover allerede". (

Jon H. Børrestad

)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.