*Nettavisen* Nyheter.

Politiet jakter på nye våpen

Klikk på bildet for å forstørre.

 Den midlertidige bevæpningen av politiet er forlenget med åtte uker, og har til nå vart i 269 dager, melder VG. Politiet er dessuten på jakt etter alternative våpen. Politihøgskolen skal utrede om elektrosjokkvåpen kan være et bra alternativ

.Politiet jakter som man forstår på nye våpen. Morgenbladet foreslår denne uken å utstyre politiet med en hjelm som ble utviklet for hundre år siden av amerikaneren Albert Pratt. Hjelmen har innebygget pistol som politiet styrer med munnen. Hjelmen kan dessuten brukes som kokekar i felten. (Se tegningen). Piggen på hjelmen stikkes da ned i bakken når politimannen skal lage mat.

Mer om hjelmen her.

Et annet godt forslag kommer fra den britiske TV-stasjonen BBC. BBC foreslår at politiet i for eksempel en promillekontroll kan tilby trafikantene å suge inn luft, som i all hemmelighet er utstyrt med helium. Bakgrunnen for dette er at det så lett oppstår dårlig stemning når politiet stopper deg. Da vil litt helium kunne gjøre susen.

Se forslaget her

.Politi-humor er for øvrig et godt våpen. Politiet skal for eksempel arrestere en såkalt gammel kjenning som er full og sinna og som sparker og slenger drit.

Se hva som da skjer

.Et mye brukt alternativ er twitter. Alle politistasjoner med respekt for seg selv bruker nå twitter som våpen. Her er det imponerende mange gode eksempler å finne på nettet. Jeg vil særlig fremheve disse.Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Jeg vil nå benytte anledningen og fortelle om en episode en sen frostkald kveld på Lysaker i 1984. Jeg kjørte da rundt i en Volvo Amazon 1967-modell som hadde en toppfart på 82 kilometer i timen, men siden det var litt nedoverbakke og medvind på stedet kom jeg svakt over fartsgrensen og ble forsøkt stoppet av en politibil. Det vil si at jeg først kjørte av motorveien i retning Jar. Politiet trodde da at jeg forsøkte å flykte, men innså etter hvert at jeg bare fulgte litt dårlig med i speilet.Da jeg stanset bilen og politiet kom ut for å gi meg en bot, så skrudde jeg av tenningen, og da benyttet bilen anledning til å dø på stedet. Bilen døde nærmest av elde vil jeg si. Den var helt umulig å få liv i.Politimannen oppfattet raskt situasjonen. Det var dessuten kaldt og trist og på alle måter vanskelig å være meg denne kvelden.- Ja, ja. Den bilen der er jo straff nok i seg selv, sa politimannen, og droppet hele boten.Ha en god helg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.