Gå til sidens hovedinnhold

Så du tror du kan pule

Det er jo ikke så lett å finne på nye ting. Man kan for eksempel ha hatt eventyrlig suksess med "Skal vi danse". Pengene har strømmet inn til TV2. Folk er helt gale av glede. Nå kommer kravet om en fantastisk oppfølger. Men det må være noe helt nytt. Kravet stiger til orkans styrke.

Kvelden før det avgjørende redaksjonsmøtet i TV2 sitter kanskje et glupt hode og prøver å pønske ut en flunkende ny og helt super ide. Først kommer han på ideen "Skal vi dra på hotell", men det ligner kanskje for mye på noe som en med nybarberte legger eller Petter Pilgård kunne deltatt i. Deretter tenker han på konseptet "Så du tror du kan spise", kanskje med en helt alminnelig aggressiv Eyvind Hellstrøm som kokk og dommer. Problemet med akkurat den ideen er at den ligner for mye på "Askeladden som kappåt med trollet" av Asbjørnsen og Moe, slik at TV2 sikkert ville bli beskyldt for plagiat.

Det lyse hodet i TV2 vrir seg . Så kommer han på det: - Tenk hvis vi kan få luftens baron, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til å ta av seg alle klærne og stille med badebukse og kulemage på søndagskveldene. I beste sendetid. Også får vi en haug med andre kjendiser til å gjøre det samme. Programmet kan hete "Så du tror du kan bade", eller " Så du tror du kan ta badstu " eller "Vill og våt" eller "Skal vi stupe".

Før man begynner å le rått av slike desperate ideer, må man ikke glemme å ta med i betraktning at når medie-Norge mister noen lesere eller seere så føler de straks at undergangen er nært forestående og at det er et sterkt behov for å tenke rare tanker, gjerne hentet fra utlandet.

Vår venn med det glupe hodet kommer sikkert inn i redaksjonsmøtet en grå og trist onsdag morgen. Her sitter de sånn helt vanlig og trivielt rundt pappkrusene og drikker kaffe og vet med seg selv at helvetes porter kan finne på å åpne seg, når som helst, hvis de ikke nå snart sier noe skikkelig lurt. Da sier vår venn: "Skal vi stupe".

Nå var ikke jeg til stede på det redaksjonsmøtet, så jeg vet ikke hvilke fantastiske overtalelsesevner den glupe mannen hadde, men det må ha vært ganske imponerende greier. Hvis jeg hadde vært på dette møtet så hadde jeg straks foreslått min egen ide isteden. Mitt første forslag ville selvsagt være "Så du tror du kan fiske". Men, så etter å ha tenkt litt på hvordan det ville arte seg rent TV-messig at man ofte ventet en uke i elva på å få napp, så ville jeg droppet forslaget og heller prøvd å forbedre "Skal vi stupe".

-Det er en kjempefin ide, det der med nesten nakne kjendiser, ville jeg si. Men kan vi ikke heller justere kursen bare litte grann og kalle programmet for "Så du tror du kan pule". Vi beholder mange av de andre ingrediensene. Det må gjerne være dampende vått overalt, og suggererende musikk som gradvis øker i intensitet og som pisker opp stemningen, mens det er neddempet og mystisk blå belysning.

Vi vil gjerne også ha et ellevilt publikum, som fyller opp salen til siste ståplass, og som er skikkelig gode på å lage lange ul og stønn når det plasker som verst. Komiker Odd-Magnus Williamson, sist sett i "Torsdag kveld fra Nydalen", kan gjerne også delta etter evne med sine bølgende og tiltrekkende vegg til vegg tatoveringer.

-Har du nå full kontroll på alle dine erogene soner, kan programlederen spørre nervøse deltagere som venter på at det blir deres tur. Her vil erfaring fra "Norske talenter" komme godt med. Det vil også være fint med obligatoriske trøsteklemmer fra Solveig Kloppen, for de som sliter med for tidlig avgang i programmet og må reise hjem nesten før de har begynt. Jeg ser også for meg oppmalt reinsdyrhorn og andre potensmidler som produktplasseringer sponset av Innovasjon Norge og "Visit Kautokeino."

Når det gjelder musikken, så tenkte jeg først at Ravels Bolero kunne brukes, siden den var bra i filmen "Drømmekvinnen 10" med Dudley Moore, som jo lignet litt på Mini Jakobsen. På den annen side så kan det være bedre med et konsept som drar det hele litt ut. Da er vel "Når du en gang kommer neste sommer" av deLillos et bra alternativ.

#sex #TV2

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere