Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Baard Fiksdal

Sex-politiet i Høyre bør få uniformer

Jeg foreslår at sex-politiet i Høyre bør få uniformer. Det vil være uhyre praktisk og klargjørende.
Seksuell trakassering skal stoppes med edruvakter i Høyre. Frank May / NTB scanpix
Seksuell trakassering skal stoppes med edruvakter i Høyre. Frank May / NTB scanpix Foto: Frank May (NTB scanpix)

#metoo-kampanjen ledet til 35 varslersaker mot 21 personer i perioden 2010-18 i Høyre og Unge Høyre. Derfor har partiet vedtatt at det skal være såkalte edruvakter på fester som skal forebygge overgrep. Alle slike tiltak er jeg veldig for. Men jeg lurer litt på hvordan dette skal fungere i praksis.

Det er jo ikke rettferdig at de samme folka skal være edruvakt hver gang så oppgaven må vel gå på rundgang. Det blir jo da ikke alltid så lett å vite hvem som er på vakt, så jeg vil foreslå en standard uniform med skulderklaffer hvor det står edruvakt. Nå kan de hende at etter som festen skrider frem vil slike uniformer være unødvendig, men i tidlig på kvelden er det jo svært klargjørende.

Jeg vil dessuten tenke at vaktleder bør får snorer eller striper slik at de menige i vaktstyrken lett kan huske hvem som er sjefen. I annet politi er det slett ikke uvanlige med blå skjorter, men jeg er usikker på om dette vil fungere så godt i Høyre, der blått kanskje ikke skiller seg nok ut i mengden.

Når jeg tenker på dette kommer jeg nå plutselig til å tenke på forsvaret som har innført en egen turban for de som har en religion som krever slikt hodeplagg. Det kunne jo være en mulighet. En knall oransje turban som det står VAKT på. Det kan gjøre susen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).