Gå til sidens hovedinnhold

Siv Jensens kjæreste

Nysgjerrighet kan føre til store ting. En månelanding. Oppdagelsen av penicillin. Dorthe Skappel. Det er ingen grenser for hva vi har lyst til å vite. Man vil advare mot til dels sterke opplysninger i historien som følger.

Denne historien starter for fryktelig lenge siden. På Rykkinn. I fjerde etasje i en liten blokkleilighet. Jeg sitter og nistirrer på et stykke kjøttpudding og noen grønne erter. Vi er på middag hos tante Sjokket som er i slekt med jenta som jeg den gang var kjæreste med. Tante Sjokket er ensom. Denne middagen er en såkalt god gjerning. Slike skal du vokte deg vel for.

Denne kvelden på Rykkinn tar aldri slutt. For å få tiden til å gå spiser jeg tre porsjoner med kjøttpudding. Jeg har aldri spist kjøttpudding siden. Jeg sier nesten ingen ting. Jeg går tur med de grønne ertene. Drikker Brigg, som var et populært lettøl på den tiden. Jeg drikker Brigg av hensyn til evakueringen. Å komme seg fort vekk er åpenbart en mulighet som bør holdes åpen. Så jeg er edru.

Tante Sjokket er svært bekymret for hvordan det skal gå med Caroline av Monaco. Hun vet også imponerende mye om prinsesse Diana og prinsesse Sarah Ferguson. Det virker som om tante Sjokket lever sammen med disse folkene. Hun er full av omsorg og veldig, veldig bekymret. Fremtiden ser dyster ut. Særlig for Diana. - Hun er såååå ulykkelig, sier tante Sjokket. Jeg sitter og tenker på om det kan la seg gjøre å late som om jeg skal på toalettet, mens jeg egentlig går ut i trappeoppgangen for å utløse brannalarmen. Noe må man jo finne på, tenker jeg.

Jeg forstår at folk kan bli opptatt av kjendiser. Jeg har lest Ingvar Ambjørnsen bok om Elling som tapetserte rommet sitt med bilder av Gro Harlem Brundtland. Her kan man innvende at Elling er en oppdiktet person og dessuten litt spesielt skrudd sammen, sånn mentalt. Til det vil jeg si at i en avis jeg jobbet i på 1980-tallet så var de fleste journalistene så begeistret for Gro at noen på fotoavdelingen fant det nødvendig å henge opp et stort og flott portrett av henne med en bønnematte under og et skilt hvor det sto: "Knel her" .

Siden har årene kommet og gått. Jeg har fått flere barn. En av dem går nå i åttende klasse og har medier som valgfag. Sist uke gikk hun rundt på skolen og intervjuet sine jevnaldrende om "hva skriver du om i bloggen din for tiden". Det viser seg at absolutt alle barna har sin egen blogg. Selvsagt har de det. Det fins knapt en nordmann som nå ikke er sin egen redaktør og som kan ytre seg så sterkt og usensurert som mulig, helst om kjente mennesker som Tone Damli Aaberge, slik at advokat John Christian Elden, kan engasjere seg og få masse oppmerksomhet han også og kanskje gå rettens vei og få fjernet i alle fall en av en million blogger. Jeg mener alle monner drar.

Dette snakker jeg om med advokat Arne på jobben, som da forklarer at i så fall må advokat Elden ta med seg den fornærmede Tone til retten og da kan hun jo bli nødt til å fortelle hva hun oppfatter som rett og galt i omtalen av bruddet med Aksel, og da kan du jo tenke deg hvordan medieinteressen vil bli. Det vil bli dønn umulig å finne en ledig parkeringsplass i sentrum når denne rettssaken pågår.

- Så de smarte kjendisene lar bare være å reagerer på bloggene, da spør jeg.

- Det kan jo ofte være fornuftig. Jeg kan jo vise deg et eksempel, sier Arne. Søk på "Siv Jensens kjæreste" på nettet, sier han. Også gjør vi det sammen.

Det er da jeg begynner å gape. Jeg må innrømme at jeg av og til kan se ganske teit ut. Det blir ikke bedre av at jeg sitter med åpen munn. Den første bloggen vi leser er noe av det groveste som tenkes kan. Dette er trolig så grovt at folk ikke vil tro det de leser. Vi snakker her om et menneske som kan tenkes å bli landets statsminister. Prisen hun må betale er åpenbart en trakassering som i de fleste kulturer på jorden burde ledet til lange fengselsstraffer.

Ved nærmere ettertanke så foretrekker jeg nå tante Sjokket. Jeg gjør det.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial