Profetier - se lese i kaffegrut, tarotkort, krystallkule, stjernene eller notater fra Valdres fra 1968.

Jeg leste Aftenposten i helgen. Jeg liker avisen. Det har jeg alltid gjort. Man kan få innspill til både det ene og det andre. Meninger. Mat. Vinvalg, Interiør. Sex og samliv. Gode råd til karrieren. Slike ting. På lørdag hadde Aftenposten et to sider oppslag om profetiene til Emanuel Minos (1924-2014), også kalt «Nordens Billy Graham». Emanuels suksess kan være et godt tips til deg som lurer på hvordan du kan bli rik og skikkelig berømt.

Vi skal til Oppland, en søndag i juli 1968. Pinsevennen Emanuel er på besøk i Brufalt kirke i Etnedal i Valdres. Her treffer han Gunhilda Smelhus (92) som han kommer i snakk med. Det viser seg at damen har en rekke spådommer som hun har fått fra Gud. Emanuel skriver ned alt hun forteller.

Gunhilda spådde at det kom til å bli mere sex og vold på TV, at folk kom til å gi blaffen i å gifte seg og heller leve som samboere, at stor mengder fattige innvandrere vil komme til Europa og Scandinavia, samt at tredje verdenskrig ville bryte løs.

Noen år senere sjekket Emanuel sine notater og fant ut at mange av spådommene var gått i oppfyllelse. Han begynte å snakke varmt om profetiene fra Valdres. Noe skal man jo ha å leve av. Profetiene kom på TV i USA og spredte seg ved hjelp av karismatiske kristne som ild i tørt gress på internett og på andre måter. Og nå har de spredd seg helt til Aftenposten.

Hvis du skal ta Emanuel-metoden i bruk, er en mulighet å oppsøke et sykehjem og sette seg sammen med en søt gammel dame eller mann som nærmer seg hundre år. Også kan du be dem om å tippe hva som kommer til å skje fremover, og legge dette ut på bloggen din. Husk å tvitre.

kan det tenkes at noen av de religiøse kan finne på å bli litt pessimistisk sånn på slutten av livet, så alle varsler om "Dommedag" bør du sette i hermetegn, bare for sikkerhets skyld. Men for øvrig kan du spå at det vi får se på TV vil bli stadig verre og verre. Og til slutt vil ingen se på TV i det hele tatt, men bare være på Facebook og YouTube, utrolig nok.

Et annet godt råd kan være å fokusere på det som folk er skikkelig redde for fra før. De kan for eksempel frykte Putins aggresjon og Trump som USAs nest president, og at UK forlater EU og at hele EU-rakner og at emigrantkrisen eksploderer i vold og nynazisme og at det norske forsvaret er like dårlig stilt som i 1939, og at den økonomiske krisen bare blir verre og verre, også blir det en ny krig i Europa som tar helt av. Det starter kanskje i en liten konflikt som baller på seg. Liten tue kan velte stort lass. Husk at Kåre Willoch gikk av på grunn av en liten bensinavgift. Og etterpå kom den ene rødgrønne regjeringen etter den andre uten at det hjalp noe særlig.

Du kan også slå deg opp på det stikk motsatte å være skikkelig positiv. Du kan si at det er slett ingen fare. Den kalde krigen gikk mye bedre enn alle fryktet. Har du glemt hvor greit det gikk med frykten for atomkrig? Norge og Russland har for eksempel hatt overveldende, sterke felles interesser som har gitt stabilitet i tiår etter tiår på områder som olje, gass og fisk. EU har dessuten hatt skikkelig suksess med det indre markedet. Det er ingen land som vil finne på gi fra seg en sånn GULL-ordning hvis de har den minste sjanse til å la være. Og Bernie Sanders blir president og innfører et norsk sosialdemokrati i Amerika.

I helgen

leste jeg dessuten i Aftenposten at man kan ta underhuden fra syv, åtte høneegg og lage et plaster som får sår som ikke vil leges til å begynne å gro igjen. Hadde dette skjedd på Jesus tid ville man kalt det et sant mirakel. Halleluja.