Som alle vurderer å ligge med

 Jeg sitter på T-banen. En ikke helt ekte blondine kommer mot meg med en stripe svart i hårrota. I følge Knausgård vil alle menn nå straks begynne å tenke på hvordan hun er å ligge med.


Selv begynner jeg å tenke på smaken av plast, syntetiske stoffer og rømningsveier.Forfatter Knausgård fikk mye oppmerksomhet før jul fordi han mener at alle menn som møter en kvinne lurer på hvordan det er å ligge med henne. Harald Eia, sosiolog og komiker, rykket så ut med

et innlegg i Dagbladet

der han forklarer at dette ikke handler om noe så banalt som at menn tenker på sex hver gang de møter en kvinne. Det handler om alt som det er vanskelig å snakke offentlig om.Her må man skynde seg å understreke at når det kommer til hva som er vanskelig og hva som er pinlig så er det mye å ta av. At Knausgård skaper debatten er da heller ikke det minste rart. Mannen er Norges ukronede konge når det kommer til pinligheter. Ingen kan utlevere sine tarveligste sider som ham. Se for øvrig mitt eget bidrag i petiten "

Mann vær stolt av puppene dine

".Men nok om det. Jeg sitter som sagt som en gjennomsnittlig tarvelig mann på T-banen når den ikke helt ekte blondinen kommer feiende ned midtgangen. Hun har slått ut håret som et reklameseil slik at hun kan holde høy fart og holde seg i overflaten av det aller meste og suse videre så tilsynelatende ubekymret som det overhode lar seg gjøre. Verdens mange problemer tatt med i betraktning.Kvinnen har dessuten noen helt oppsiktsvekkende brede øyenbryn, som til forveksling ligner

Groucho Marx

. Å ha slike øyenbryn er noe kvinner har lært av Tone Damli Aaberge, som de ønsker å ligne mest mulig på. Av åpenbare årsaker. Her vil jeg benytte anledningen til å vise til mitt brev til paven der jeg søker om at Tone Damli Aaberge blir gjort til helgen.

Se brevet her

.I gamle dager var det slik at hvis noen plutselig begynte å snakke veldig høyt med seg selv på T-banen så skjønte alle at det dreide seg om en psykiatrisk pasient. I våre dager skjønner alle at damen har en mobiltelefon.Slik kan ganske mange av oss ta del i at damen er ute og seiler på blogghavet. Hun på vei til en fotoshoot som en venninne arrangerer og som garantert blir både bobler og gøy og som skal handle om hvor helt naturlig og fint det er å eie en veske til 22.000 kroner av merket Mulberry, og jeg kan se av ansiktsuttrykket at gleden over å kunne delta på noe sånt er ganske stor.Det neste som skal skje er at jenter helt ned i barneskolen i hundretusentalls skal beundre dette. De vil så begynne å ønske seg en veske, mer enn noe annet, og noen av dem vil også få drømmen oppfylt. Dermed kan man komme til å se en 13 år gammel jente som går rundt i skolegården med en tilkjempet selvfølgelig mine festet til en veske som er mer verdt enn bilen min.

Nevnte jeg at jeg syns det er pinlig? For det gjør jeg. Kan vi snakke om det?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.