*Nettavisen* Nyheter.

Tid for å glede seg

Klikk på bildet for å forstørre.

 Skal du håndhilse på din skjebne, så bli med ut i kveld!


Det er fort gjort å komme for sent til sitt eget liv. Jeg mener det kan være et gyllent øyeblikk rundt neste sving som du ikke aner noe om.Du husker sikkert den første forelskelsen som tilfeldigvis kom inn døren til det rommet du satt i. Akkurat da. Den gang.Det er fortsatt slik. Det gjelder å stå riktig plassert når anledningen byr seg. Ganske snart nå er sommeren på sitt aller beste. Det magiske lyset som du er født inn i her nord. Det varer i noen blaff. Døgn som ikke sover. Det bekymringsløse livet. Friheten til å oppleve. Her eier du en bit av evigheten.Kanskje blir det et veldig tidlig morgenbad. Kanskje ligger havet blankt, mens resten av verden sover. Står du opp? Stuper du? Det første frydefulle gys som setter pigger i huden og løper gledestrålende ned ryggraden og forteller at du lever.
Kanskje går jeg gjennom skogen og ser plutselig at det blinker av gull mellom mose og løv fra i fjor. Jubelen over å finne en kantarell. Årets første. Skal jeg dra ut og håpe at det skjer en gang til? Har jeg tid?
Akkurat nå er det like før.

Snart er det 1. juni. Da åpner laksesesongen i de fleste elvene i Norge. Når jeg lukker øynene kan jeg høre lyden av elva og se de hvite rullesteinene som er vasket perfekte gjennom tusener av år. På ny skal storlaksen komme. Og jeg skal stå der å håpe. At miraklet skal skje. En gang til.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

#fiske #sommer #laks #forelskelse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag