*Nettavisen* Nyheter.

Tone Damli Aaberge bør bli helgen

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Kjære Pave Benedikt XVI. Dear Popenes! Jeg skriver til deg på norsk da jeg regner det som selvsagt at i en viktig sak som dette, så vil du få oversatt vår henvendelse til det språk som passer deg best. Eventuelt kan du bruke Google translate.

Vi fikk i går høre den rystende nyheten om at paven skal abdisere i slutten av februar. Det haster derfor med å få frem vårt budskap. Nå tror du sikkert at vi mener at det er skammelig at du trekker deg, og at det var meningen at du skulle dø på post, eventuelt gå ned med ditt skip, hvis det falt seg slik i en syndeflod eller noe slikt. Men vi skriver faktisk til deg i et helt annet ærend.

La oss med en gang få overbringe en voldsom beklagelse fra det norske folk for at så få av oss er katolikker. Vi vil dog vise til at vi har professor Janne Haaland Matlary (Må ikke forveksles med Mata Hari ). Janne Haaland Matlary er katolikk og har nylig turt å være uenig med selveste Jonas Gahr Støre.

Vi synes nå liksom at tiden er kommet for at en ny nordmann blir utnevnt til helgen. Er det et eget skjema for å søke om dette, eller holder det at vi søker på denne måten? Vi tenkte først å foreslå Jonas Gahr Støre, men siden du jo er en nær venn av Janne Haaland Matlary, så er du sikkert ikke så keen på Jonas. Vi vil heller ikke skape unødig splid i det norske folk. Vi foreslår derfor noe hele landet kan stille seg bak. Noe udiskutabelt. Vi foreslår at Tone Damli Aaberge blir utnevnt til helgen. Dette er vår beste kandidat siden sankt Hallvard. (Må ikke forveksles med likøren).

Begrunnelsen er ikke først og fremst at Tone har fått sitt eget program på TV2 i helgen. Men vi vil likevel anbefale deg å se på den utrolige ærlige og herlige serien "Tone", som viser henne i sving når hun synger på kjøpesentre og ellers. Du kan dessuten se Tone som dommer i TV2s "Idol", men her er det litt forvirrende at det er så mange dommere og deltagere at Tone ikke er i bildet hele tiden.

Det er også direkte misvisende at Jorun Stiansen vant "Idol" i 2005, mens Tone bare kom på andreplass. Noe av det samme gjentok seg da Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix i 2009, og Tone kom som nummer to. Ikke for å hovere eller noe, men hvem er det som er den store stjerna i dag, kanskje? Det er det faktisk helt på sin plass å spørre om. Det er ikke Jorun og Alex i hvert fall. Ha!

Nå er vi smertelig klar over at paven lyste vår kong Sverre (født ca 1151) i bann og derfor kan tenkes å være skeptisk til nordmenn. Vi vil i så fall fremheve at Tone Damli Aaberge (født ca 1988) viser at det har vært en hel del evolusjon i Norge siden Kong Sverres tid. Vi tror at du vil være enig i at utviklingen har vært til det bedre. For å si det sånn.

Vi vet ikke om du har en god lokalavis eller Vatikanposten eller noen andre publikasjoner tilgjengelig som kanskje trenger et løft, men vi er ganske overbevist om at et rikt illustrert oppslag om at Tone Damli Aaberge er blitt helgen vil være bra for bladet.

Nå skjønner vi at det sikkert blir hektiske dager siden du skal abdisere og sånn, men vi håper at du likevel vil gjøre Tone til helgen. Erfaringsmessig kan det jo også trekke i langdrag å få utnevnt ny pave. Kardinalene kan jo bli sittende irriterende lenge å diskutere saken, før de fyrer på peisen. Hvis det kan være til hjelp så er jeg sikker på at sankt Aaberge kan ta seg en tur til Roma og være den første til å gi den nye paven en klem. For fortgang i prosessen vil vi anbefale å se nærmere på tonedamli.blogg.no. Hvis det ikke leder til kardinalsynd og skam, da.

Yours sincerely. På vegne av vanvittig mange. Lykke til med for tidlig avgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.