Storsjarmøren

For godt til å være sant - del 1

Jeg ble for to år siden anmodet av en kollega om å gi råd til en ung kvinne som nylig hadde kommet seg ut av et belastende forhold, og som nå hadde politianmeldt ekskjæresten for en alvorlig voldsepisode.

Kvinnen, som jeg velger å kalle "Kari", fortalte meg følgende historie:

Den fysiske volden kom først mot slutten av forholdet. I begynnelsen var han bare sjarmerende; røde roser, invitasjoner ut på restaurant, og haugevis med komplimenter.

Aldri før hadde hun møtt en mann med en slik selvtillit; han fremstilte seg selv som en styrtrik grunder, og presenterte fremtidsplaner og prosjekter som skulle gjøre ham til en legende i det private næringslivet.

Men han ønsket ikke gjøre dette uten at han hadde henne ved sin side. Hun som kun var en alminnelig lønnsmottaker. Hun som slet for å få endene til å møtes. Med ett var hun forespeilet en fremtid uten økonomiske bekymringer, sammen med en perfekt livsledsager. Det var nesten for godt til å være sant.

Hun reagerte derfor knapt på at han stadig glemte kredittkortet sitt, og dermed overlot restaurantregningene til henne. Eller at han stadig ba henne legge ut penger for ham. Heller ikke stusset hun over at han stadig fikk inkassovarsler i postkassen.

I begynnelsen kritiserte han henne bare på subtilt vis. Han kommenterte klærne hennes, sminken hennes og venninnene hennes, men gjorde det på en spøkefull måte, og hun tenkte at såpass måtte hun kunne finne seg i. Hun kjente likevel at påpekningene hans gjorde henne litt trist.

Etter hvert ble kritikken mer direkte, og den ble nærmest altomfattende. Ingenting av hva hun sa, tenkte eller gjorde, var riktig, og hun merket at hun begynte å bli usikker på seg selv. I begynnelsen anstrengte hun seg for å gjøre ham til lags, og det gikk så langt at hun brøt kontakten med sin beste venninne. Dette skjedde fordi han mente venninnen hadde en dårlig innflytelse på henne.

Han ville ha sex med henne hver dag, og gjerne flere ganger daglig. Mens hun fortsatt var forelsket, var det seksuelle begjæret hans både opphissende og smigrende, og det fikk henne til å føle seg attraktiv som kvinne. Etter at den store forelskelsen hadde lagt seg, ble sex-behovet hans langt vanskeligere å takle, og han kunne bli ganske hardhendt de gangene hun forsøkte å stanse ham.
Les resten av følgetongen "For godt til å være sant:"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.