*Nettavisen* Nyheter.

- Brann er igjen gjort til latter i hele Fotball-Norge

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kjell Tennfjord (61) og tre styremedlemmer trakk seg etter valget på årsmøtet. Brann er i dyp krise, skriver BAs Brann-kommentator Tormod Bergersen. Foto: Bergensavisen.

Kommentar av Tormod Bergersen, Bergensavisen

Det var ikke klubbens medlemmer som skapte kaos denne gangen. Det var de som trakk seg.

«Jeg trekker meg, og det samme gjør styremedlemmene Tom Georg Olsen, Arild Christiansen og Liv-Grete Skjelbreid Poiree», slik serverte Tennfjord medlemmene budskapet. Selv om det var varslet, ble det et sjokk for de fleste.

Brann er igjen gjort til latter i hele Fotball-Norge. Jeg syns selv at klubbens medlemmer burde fulgt valgkomiteens innstilling, men så lenge Brann er medlemsklubb og et demokrati må man respektere at det kommer benkeforslag. Også som nyvalgt leder i klubben.

Skjellsordene haglet mot den nylig valgte og enda ferskere avgåtte styrelederen. Det er ikke vanskelig å forstå. At ett nytt medlem skal velte et helt styre er like uforståelig for dem, som det er for meg. Selv om vi visste at Tennfjord var sta. Det plasserer klubben i en dyp krise. En krise selv de eldste medlemmene i Brann slet med å huske maken.

Det var kanskje et omen da tidligere Brann-formann Asbjørn Rognaldsen sa at dette årsmøtet minnet ham om et gufs fra fortiden. Han ante ikke hvor rett han skulle få.

For Tennfjord var kvelden også et nederlag, men et varslet nederlag. Samtidig viser dette at medlemmene er de som styrer Brann. De lar seg ikke diktere, og det burde Tennfjord ha visst. Jeg mener han burde sagt ifra før han ble valgt som leder at noe annet valg enn styrets innstilling ville han ikke godta. De burde styremedlemmene som trakk seg også gjort.

Det var ikke klubbens medlemmer som skapte kaos denne gangen. Det var de som trakk seg.

Flere av de som støttet valgkomiteens innstilling, var knust etter Tennfjords avgang. Avtroppende styreleder Rolf Barmen så nærmest likblek ut der han satt. Åshild Samnøy har uten tvil hatt et enormt press på seg, og garantert tenkt tanken på å trekke seg selv som benkeforslag.

Hun sto i stormen, og ble valgt. Det var helt sikkert ikke hennes ønske at Tennfjord skulle trekke seg. At hennes kjære Brann lå i ruin etter årsmøtet.

BA var i kontakt med Trond Mohn etter årsmøtet. Det har vært mange spørsmål om hvordan han ville reagere på om Tennfjord ikke ble valgt. Onsdag kveld ville han ikke gi noen svar på det. Dermed står det i uvisse.

En så også usikkerheten blant de ansatte. Hva skjer nå? Ordner alt seg om 14 dager? Forblir Mohn tro mot Brann? Og hvordan reagerer resten av sponsorene?

Det er mange spørsmål om Branns fremtid nå. Det eneste som er sikkert er at om 14 dager samles man til ekstraordinær generalforsamling i Brann. Da skal et nytt styre velges.

Denne kommentaren sto først på trykk i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag