*Nettavisen* Nyheter.

- I dag tidlig kunne jeg ha tatt livet av deg eller skadet deg alvorlig

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Av Elin Wullum

I dag tidlig kunne jeg ha tatt livet av deg eller skadet deg alvorlig. Om du hadde overlevd sammenstøtet med meg kunne du ha endt opp i rullestol. Jeg kunne vært nødt til å leve med å ha tatt livet av et annet menneske eller forårsaket alvorlig skade. Det ville vært en fattig trøst at det "egentlig ikke var min feil".

Du kom susende fra høyre og ut i gangfeltet i full fart, ikledd siste mote og en sykkelhjelm som kanskje kunne berget skallen din i et sammenstøt. Jeg kom kjørende i min blå Ford Focus. Jeg fant heldigvis bremsepedalen kjapt og hardt. Kaffekoppen velta og veska fløy i frontruta. Høyrehånda fant hornet og jeg så nok rimelig vill ut i blikket. Jeg var egentlig ikke sint, jeg var redd. Veldig redd. Sinne kom først etterpå. Du ble rimelig sur, i det du sykla videre sendte du meg et blikk som ikke var til å misforstå.

Det er tillatt å sykle over gangfelt, men bilistene har ikke vikeplikt for deg. For å oppnå samme rettigheter som gående, dvs. at bilene har vikeplikt og må stoppe for deg i gangfeltet, må du gå av sykkelen og trille den.

Men som sagt; det ville hjulpet meg lite om jeg hadde tatt livet av deg.

Jeg håper du kan hjelpe meg litt neste gang vi møtes. Gå av sykkelen eller sørg i det minste for at vi har blikkontakt og en felles forståelse for hva som skal skje videre.

Jeg vil så nødig skade deg.

Dette innlegget ble først publisert i Rana Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag