*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke lyv, Max

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Av: Ulrik Imtiaz Rolfsen

Da jeg i høst hadde kinopremiere på spillefilmen HARAM, og måneden etter dokumentarfilmen Frivillig Tvang på NRK, fikk jeg veldig mange reaksjoner.

De aller fleste var positive, men siden de positive reaksjonene først og fremst kom direkte til meg var det oftest bare jeg som så dem. De som hadde negative reaksjoner var desto gladere for å få publisert sin misnøye.

Men uansett hvor sinte og misfornøyde mine meningsmotstandere var, så ble jeg ikke møtt med annet enn ord. Mine kritikere stilte i tv- og radiodebatter, de svarte meg på Facebook og skrev kronikker. Og de var skikkelig sinte! Men de brukte aldri vold.

Mange av mine meningsmotstandere oppgir selv at de er muslimer. Mange tror at muslimer automatisk tyr til vold. Det er erfaringen med reaksjonene på mine filmer et eksempel på ikke er sant.

Jeg er ikke mot Islam. Eller noen annen religion. Jeg anser religion som en privat tro på et sett med ideer. Hva folk tenker og tror inni sitt hode kan ikke kriminaliseres.

Menneskers handlinger kan derimot være kriminelle. Dersom kriminelle personer i tillegg påberoper seg at det er en religions skyld at de utførte handlingene så er det fremdeles menneskene som har utført handlingen.

Når initiativtaker til Pegida-marsjene Max Hermansen bruker min film HARAM for å angripe Islam (Nettavisen 14.01.15) , vil jeg påpeke at jeg aldri har sagt at Islam har skylden for tvangsekteskap eller æresdrap. Derimot har menneskers kultur - eller ukultur - dvs menneskers handlinger, skylden.

At Islam-motstandere bruker mine filmer for å angripe muslimer er både feil og trist. Ikke et sted i filmene blir Islam nevnt som den skyldige. I mine øyne er ikke religionen den skyldige her. Derimot peker jeg på gammeldagse tradisjoner.

Min agenda er å rette et blikk på de som utnytter sin makt til å undertrykke kvinner og barn for å oppnå egenvinning.

Jeg vokste opp med ny-nazisme i Norge. Med vold og drap. Nynazistene truet, bombet, drepte, skjøt og angrep uskyldige ofre. Og den største hatpredikanten utførte 22/7/11 Norges største voldsorgie. Denne volden kom fra hvite nordmenn med blodtørste og ekstremt hat. Nordmenn som ofte skjuler seg bak kristendom.

Så kom ikke her og si at norske muslimer er de største voldsmennene.

Nei, mine muslimske meningsmotstandere benyttet seg av den samme ytringsfriheten som meg; De skrev og snakket for å si meg i mot. Det er en seier for Norge og ytringsfriheten.

Å påstå at norske muslimer automatisk «er» voldsmenn fordi tre kriminelle drapsmenn i Paris er voldsmenn, det er ikke bare usant. Det er stigmatiserende løgn.

Max Hermansen påstår: «Blant muslimer i Norge er det ganske mange som er villige til å bruke vold. Straks du sier et skeivt ord om profeten Muhammed eller kritiserer den totalitære ideologien islam, risikerer du å bli angrepet.»

Ikke lyv Max. Det er sånne som deg - islam-motstandere - som i Norge har vist seg «villige til å bruke vold».

Er det noe vi har lært av historien så er det dét!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag