Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen:

10 skatte- og avgiftskutt som ikke hadde skjedd uten Frp

Folk som vil ha mindre avgifter og lavere skatter må støtte Frp, ikke partiene med fyrstikker.
- Det er ikke troverdig når Sp, Ap og de andre partiene klager på avgiftene når de år for år har kjempet for å økte skattene og flere avgifter, skriver Siv Jensen
- Det er ikke troverdig når Sp, Ap og de andre partiene klager på avgiftene når de år for år har kjempet for å økte skattene og flere avgifter, skriver Siv Jensen Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Siv Jensen er partileder i Frp.

Frp er partiet for sterk nedsettelse av skatter og avgifter. I regjering har vi redusert skatter og avgifter med over 24 milliarder kroner. Vi har gjort det billigere å kjøpe bruktbil. Billigere å kjøpe ny bil. Vi har senket inntektsskatten og latt folk beholde mer av egne penger.

Det er ikke troverdig når Sp, Ap og de andre partiene klager på avgiftene når de år for år har kjempet for å økte skattene og flere avgifter. De fremstår som pyromane som klager på brannvesenet. Folk som vil ha mindre avgifter og lavere skatter må støtte Frp, ikke partiene med fyrstikker.

Her er 10 skatte- og avgiftskutt som ikke hadde skjedd uten Fremskrittspartiet i regjering:

  1. Fjernet arveavgiften.
  2. Senket inntektsskatten for vanlige familier med over 10.000 kroner.
  3. Senket årsavgiften for bil med 12 prosent i 2017.
  4. Kuttet omregistreringsavgift for bruktbilkjøp med opptil 13 000 kroner.
  5. Redusert engangsavgiften for nybilkjøp med i snitt 40 000 kroner.
  6. Senket skatten for pensjonister med 4 milliarder kroner og redusert avkortning av pensjon for gifte og samboende.
  7. Fjernet båtmotoravgiften.
  8. Fjernet årsavgiften på campingvogn.
  9. Fjerner eiendomsskatt på maskiner og utstyr (PS! Med ny regjeringsplattform skal Frp starte fjerningen av eiendomsskatt på bolig.)
  10. Utvidet taxfree-kvoten slik at du kan ta med deg 2 ekstra vinflasker dersom du dropper tobakk.

- Engangsavgiften for nybilkjøp er redusert med i snitt 40 000 kroner, skriver Jensen.


Samtidig som vi har senket skatter og avgifter, har satset massiv på utbygging av veier. Vi bruker nå mer penger på veier, enn bilistene betaler inn i avgifter og bompenger. Det er flere politifolk og fengelskøene er borte. Vi har sendt ut rekordmange kriminelle utledninger. Vi kutter sykehuskøene og styrker eldreomsorgen.

Det kommer folk flest til gode og gjør hverdagen enklere og billigere, ikke vanskeligere og dyrere. Men Frp får ikke gjennomslag for alt, og noen avgifter er dessverre økt som følge av at vi ikke har flertall i Stortinget. Likevel må det være det samlede regnestykket som teller, og det viser at Ola og Kari betaler mindre i skatt med FrP.

Hadde Frp og regjeringens opprinnelige budsjettforslag blitt vedtatt hadde skatte- og avgiftslettelser vært enda høyere og ingen nye eller økte avgifter hadde blitt påført næringslivet. Det er bare å se på Aps skatteplan fra valgkampen som ville økt skatter og avgifter med minst 15 milliarder, blant ved å reversere Frps kutt og øke årsavgiften, øke avgiftene på diesel og engangsavgiften ved kjøp av ny bil, og i tillegg er det godt dokumentert at skatteskjerpelsene ville rammet over 36 000 trygdede og 210 000 pensjonister. Det en usosial politikk Frp er kraftig imot. Med Frp i regjering skal skattene ned, ikke opp!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).