7 måter å spre glede på

 Det skal ofte mindre til å glede andre enn vi tror.

Her er 7 tips fra Psykobloggen om hvordan du kan gjøre verden til et bedre sted.

Av Anlov P. Mathiesen

1. Smil til noen. Alle liker et godt smil. Forsøk å være den som tar initiativet til et varmt øyeblikk. De aller fleste setter pris på slik varme.

2. Hils på naboen. Et hyggelig «hei» kan ofte være det som bringer litt lys inn i dagen. Noen ganger er det også starten på en god samtale.

3. Gi ros. Vi ønsker alle å bli sett, men det er lett å glemme å se andre. Gi komplimenter til mennesker du møter eller kjenner. Det kan utgjøre forskjellen på deres dag.

4. Tenk medfølende. Husk at alle andre rundt deg også har et liv med gleder, sorger og utfordringer.Vær bevisst dine medmennesker og føl med dem, det kan ofte skape et bånd mellom dere.

5. Vær snill med deg selv. Det høres selvsagt ut, men det er virkelig noe mange av oss behøver å trene på. For å utvikle toleranse til andre må man først være god mot seg selv.

6. Vær hjelpsom. Åpne dører, slipp forbi på vei inn i bussen, hjelp gamle mennesker over gaten. Det er mange måter å hjelpe folk på. Verden behøver flere hjelpsomme folk, vær én av dem.

7. Lytt. Vi liker alle å bli forstått og lyttet til. Vær en av de som tar deg tid til å høre hva folk virkelig forsøker å fortelle.

Anlov P. Mathiesen er informasjonsleder og politisk rådgiver i Mental Helse. Styreleder i Føniks Ruspolitisk Tenketank og tidligere leder og redaktør av =Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.