RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sist oppdatert:

Siv Jensen:

Er det steinkasterne som skal bestemme?

Krav om at Natteravnene skal trekke seg tilbake gir pøblene rett.

- Det er steinkasterne som skal trekke seg unna. Og gjør de ikke det, ja da skal politiet ordne opp, skriver Siv Jensen.
- Det er steinkasterne som skal trekke seg unna. Og gjør de ikke det, ja da skal politiet ordne opp, skriver Siv Jensen. Foto: Nettavisen/NTB Scanpix

Siv Jensen er partileder i Fremskrittspartiet.

Jeg er Oslo-jente. I denne flotte byen har jeg bodd i hele mitt liv. Derfor bekymrer det meg dypt når noen kaster stein på natteravnene i Oslo. Å kaste stein på andre mennesker kan aldri forsvares, uansett. Punktum.

Derfor overrasker det meg stort at enkelte nå ser ut til å mene at det er natteravnene i Oslo som er problemet. Dette kan bare kalles for en ting – misforstått snillisme. Natteravnene skal selvsagt ikke trekke seg unna, selv om det er bra at Natteravnene diskuterer hvordan de går frem for å skape trygghet og god dialog. Men én ting må være klart: Det er steinkasterne som skal trekke seg unna. Og gjør de ikke det, ja da skal politiet ordne opp.

Det å hevde at steinkasting skjer fordi steinkasterne føler seg dårlig behandlet av samfunnet eller fordi ungdommen hører på hiphop er fullstendig skivebom. Det motsatte er tilfellet, den som kaster stein har selv tatt en valg om stille seg på utsiden. Her er det mangel på oppdragelse som er problemet.

Vi skal være helt tydelige på hvordan vi vil ha det i Norge – i Oslo og ellers i landet skal Natteravnene og alle andre kunne gå over alt uten å risikere å få en stein i hodet. Og de som mener noe annet, kan fortsette diskusjonen med politi og påtalemyndighet.