Gå til sidens hovedinnhold

Er det steinkasterne som skal bestemme?

Siv Jensen:

Krav om at Natteravnene skal trekke seg tilbake gir pøblene rett.

Siv Jensen er partileder i Fremskrittspartiet.

Jeg er Oslo-jente. I denne flotte byen har jeg bodd i hele mitt liv. Derfor bekymrer det meg dypt når noen kaster stein på natteravnene i Oslo. Å kaste stein på andre mennesker kan aldri forsvares, uansett. Punktum.

Derfor overrasker det meg stort at enkelte nå ser ut til å mene at det er natteravnene i Oslo som er problemet. Dette kan bare kalles for en ting – misforstått snillisme. Natteravnene skal selvsagt ikke trekke seg unna, selv om det er bra at Natteravnene diskuterer hvordan de går frem for å skape trygghet og god dialog. Men én ting må være klart: Det er steinkasterne som skal trekke seg unna. Og gjør de ikke det, ja da skal politiet ordne opp.

Les også

Kaster ut enkelte natteravner etter bråk i Oslo øst

Det å hevde at steinkasting skjer fordi steinkasterne føler seg dårlig behandlet av samfunnet eller fordi ungdommen hører på hiphop er fullstendig skivebom. Det motsatte er tilfellet, den som kaster stein har selv tatt en valg om stille seg på utsiden. Her er det mangel på oppdragelse som er problemet.

Vi skal være helt tydelige på hvordan vi vil ha det i Norge – i Oslo og ellers i landet skal Natteravnene og alle andre kunne gå over alt uten å risikere å få en stein i hodet. Og de som mener noe annet, kan fortsette diskusjonen med politi og påtalemyndighet.

Les også

Ungdommer i Oslo øst kastet stein på Natteravnene - én alvorlig skadd etter å ha blitt truffet i hodet

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie

Kommentarer til denne saken