*Nettavisen* Nyheter.

«Fordi Allah sier det»

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Prosjekttegning: Imam Ali Moskeen i Nørrebro: www.imamalimoske.dk

Av: Nima Zamani

Følgende er ikke en kritikk av muslimer. Det er en kritikk av de fanatiske iranske prestene som bringer skam over islam. De rabiate holdningene og verdiene til den tidligere, nå åndelige, religiøse leder av Iran, Ayatollah Khomeini, må ikke vinne innpass i det danske samfunnet.

Men hans ekstreme tolkninger av Koranen blir allerede videreformidlet ett sted. Det iranske prestestyret har finansiert Imam Ali Moskeen på Nørrebro, hvor Khomeini blir hyllet som forbilde.

Moskeen åpnet sist uke. Den er vakker med sin persiske karakter. Egentlig vil jeg lykkeønske muslimene. Men moskeen er også et symbol på det iranske prestestyret. En styre som misbruker Allahs navn til å rettferdiggjøre steining av kvinner og menn til døde på grunn av seksuelle relasjoner. Et styre som kutter hender av tyver og benekter Holocaust.

Talsmannen for moskeen, Murtaza Al-Shawi, påstår at moskeen ikke har noen som helst tilknytning til det iranske prestestyret. Det er løgn.

I 2009 avslørte Weekendavisen at den daværende iranske ambassadør Nasser Jasbi hadde kjøpt tomten og bygningene der moskeen står. På moskeens hjemmesider ligger der for øvrig en pdf-bok hvor Khomeini hylles. Og moskeen hyller diktatoren ved minnehøytideligheter.

Murtaza ble intervjuet av journalisten Deniz Serinci i mai. Her forklarte han hva han mente om steining som straff for hor:

«Hvis man begår hor og drikker, og hvis man tråkker andre på tærne i offentligheten, så fins det straffer. Det samme som hvis vi her hjemme går på rødt, så er der også straff.»

Moskeens talsmann sammenlikner med andre ord steining med en prikk i førerkortet.

Jeg har vært i debatt med Murtaza på Facebook, hvor han erklærte at hans forbilde er Khomeini. Da jeg konfronterte ham med at hans forbilde har krenket stort sett alle eksisterende menneskerettigheter, svarte han at «alle kan feile». Det sa moren min også, hvis jeg mistet en liter melk på veien hjem fra butikken som barn.

Er man tilhenger av våre grunnlovsfestede rettigheter kan man ikke forby noen å heie på det iranske prestestyret. Det iranske prestestyret nyter godt av frihetsrettighetene i Danmark. De har rett til å bygge en moske, hvor talsmannen og imamen hyller Khomeini. Man har jo rett til å hylle Hitler også, hvis man vil. Det er demokratiets lodd.

Mine foreldre kjempet for demokrati i Iran, men Ayatollah Khomeini nølte ikke med å henrette enhver som forsøkte å stoppe hans religiøse diktatur, og de måtte flykte i 1985.

Det er viktig at vi bruker vår ytringsfrihet i dag til å peke på de menneskene som har misforstått meningen med islam. Vi skal konfrontere dem på sosiale medier. Og vi vil få se at deres argumentasjonsevner likner på en fireårings. Barnets beste argument er: «Fordi pappa sier det». Murtazas beste argument er «Fordi Allah sier det.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag