Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Masud Gharahkhani:

Høyre har ingen stemme i innvandringsdebatten

Høyre er så elitistiske at de vil ikke snakke høyt om det som opptar vanlige folk.
- Vi viderefører en streng, rettferdig og human asylpolitikk, skriver innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
- Vi viderefører en streng, rettferdig og human asylpolitikk, skriver innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Masud Gharahkhani er innvandringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Innvandringspolitisk talsperson Kristin Ørmen Johnsen fra Høyre, som sitter i regjering med opphavskvinnen til at «gullstol», «imamsleiking» og «godhetstyrrani» har blitt allment kjente begreper i innvandringsdebatten, kritiserer Arbeiderpartiet for å snakke med utestemme iden samme debatten.

Innlegget hennes er ellers ganske intetsigende. Og det er typisk for Høyre i disse debattene. De er så elitistiske at de vil ikke snakke høyt om det som opptar vanlige folk.

Arbeiderpartiet konkurrerer ikke med FrP eller noen andre om å være strengest. Vi skal utvikle politikk på egne premisser og vi har vår egen stemme. Og den skal være tydelig.

Vi viderefører en streng, rettferdig og human asylpolitikk. Det innebærer at også strengheten skal kommuniseres. Asylordningen er ellers basert på våre beste humanitære tradisjoner.

Vi følger med interesse på hva som skjer i Sverige og Danmark. Forslagene fra vårt søsterparti, Socialdemokratiet, i Danmark er interessante, men vi er ikke enige i alt. De nødvendige asylreformene for å gjøre ordningen mer rettferdig og human må gjøres i fellesskap i Europa. Hva integreringstiltakene angår, deler vi danskenes bekymring over gettofisering og kvinneundertrykkelse, men flere av tiltakene de foreslår er for drastiske. Vi har nylig fremmet 22 konkrete tiltak i Stortinget for å bekjempe negativ sosial kontroll, som vi håper Høyre vil være med å støtte.

Migrasjonsutvalget som jeg skal lede, skal tenke helhetlig og langsiktig rundt både innvandring og integrering og sammenhengen mellom de to. I motsetning til FrP som bare er store i kjeften og Høyre som sitter stille i båten, skal Arbeiderpartiet både være både tydelige og konkrete i innvandringspolitikken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).