Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er DU, Mina Bai?

Bahareh Letnes slår kraftig tilbake mot Nettavisen-blogger Mina Bai.

Av: Bahareh Letnes

Jeg elsker ytringsfrihet og pressefriheten, dette er av de grunnleggende verdier i et demokrati. Men, denne friheten krever også at samfunnsdebattanter forholder seg til friheten med omsorg og omtanke. Jeg kan gå i krig og død for denne grunnleggende friheten. Nettopp derfor bruker jeg den, tydeligvis til mektig irritasjon for Mina Bai og andre.

Les Mina Bais innlegg: Det totalitære kjærlighetsgalleriet til Sandberg og Letnes

Mina Bai og velger å fremstå som etterretningssjef, dommer og bøddel. Og, den rollen spiller hun godt, og hele tiden. Hun tillegger andre motiver og bruker samme strategi som de mest fremtredende regimer i verden. Hun kaster ut konspirasjonsteorier, dommer og løgner raskere enn noen andre. Hun inspirerer andre til å spre feil og usannheter, det er misbruk av ytringsfrihet. Mina Bai er helt lik regimet hun hater, nemlig at mennesker ikke skal kunne bruke ytringsfrihet til sitt forsvar.

Jeg kan også «konspirere». Mina Bai er et verktøy for meninger og grupper som ønsker å innsette et nytt regime i Iran, OK, men hvem? Noe verre, de med de verst tenkelige konsekvenser for folket i Iran?

Mina Bai er rett å slett en «nyttig deltaker i debatten» for fundamentalistene. Det er påfallende hvor stille alle «eksperter på Iran» er blitt etter vår bokutgivelse. En bok som utfordrer, hvor vi skriver det ingen andre tør skrive eller kommentere. Hvem er du Mina Bai, hva er din agenda, hvem er dine rådgivere? Er du et nyttig verktøy, for hvem? Er du vel fornøyd så lenge dine løgner og konspirasjoner blir inspirert av media i England og Israel.

Dette er andre gang Mina Bai får spre om seg med sine innerste tanker og hat. I boken «Fremmede makter flytter inn» plukker vi Mina Bai`s ytringer fra hverandre. Jeg registrerer at Mina Bai ikke har følt behov for tilsvar, tross hennes iver etter å være tilstede i samfunnsdebatten.

Kommentarer til denne saken