Henning Øglænd er forretningsadvokat og investor.

Det var forfriskende å se Per Sandberg og kjæresten gå til frontalangrep på pressen. Høyst betimelig. Norske journalister jager helst i flokk. Særlig nå de værer statsrådsblod fra en Frp'er. De har fremstått som et eneste stort mikrofonstativ for de rødgrønne. Kollektiv blodtåke.

Jeg har selv jobbet med å hjelpe norske virksomheter inn i det iranske markedet i 20 år. Bare avbrutt av perioden med sanksjoner forut for atomavtalen. Deretter har det ikke vært noe anstrengt forhold mellom Norge og Iran, slik pressen skriver.

Mange av Norges største bedrifter og en underskog av serviceselskaper har etablert seg i Iran. En satsing som nå igjen er satt på hold, takket være bøllen Donald Trump. Jeg har selv flere ganger besøkt den iranske ambassaden og feiret nyttår, det vil si nouruz, sammen med en rekke representanter fra næringsliv og offentlighet.

Det var dette, upolitiske arrangementet, Sandberg deltok på. Inkompetent presse på statsrådsjakt har selvfølgelig blandet dette sammen med feiringen av nasjonaldag og regime. Nasjonaldagen er 1 april. Nouruz feires 20 mars. Alle iranere feirer den dagen.

PRESISERING: Per Sandberg har også deltatt på feiringen av den iranske nasjonaldagen som fiskeriminister. (Red.anm.)

Angrepene på Iran og Sandbergs kjæreste vitner om en grotesk kunnskapsmangel om landet, i kombinasjon med en politisk agenda. Det å insinuere at kjæresten, som er norsk statsborger og fikk asyl på humanitært grunnlag da hun var 17, er spion og honningfelle er et karakterdrap. Forhåpentligvis får dette sitt rettslige etterspill.

Det er kvalmende å se SV, Arbeiderpartiet og pressen hånd i hånd, pipe om rikets sikkerhet. Det er et brudd på en sikkerhetsregel, punktum. Men å late som om de har satt rikets sikkerhet på spill er tragikomisk. Jeg håper virkelig at Sandberg har guts og midler til å ta et juridisk oppgjør med verstingene NRK og TV2 på vegne av sin kjæreste.