*Nettavisen* Nyheter.

Jo, det har noe med islam å gjøre

Mens Frankrike fremdeles forsøker å ta inn over seg hva fanatiske muslimer er i stand til å utføre av barbari, er ulike talspersoner for islam i mediene for å fortelle oss at heller ikke dette massedrapet utført i Allahs navn har noe med islam å gjøre.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Av: Christian Tybring-Gjedde, Stortingsrepresentant og frihetsaktivist

Dersom det ikke er islam som motiverer tusenvis av tilhengere av denne religionen til å utføre drap, tortur og terror, hva er det i så fall da? Hvordan kan det da ha seg at terroristene hevder å hjemle disse avskyelige handlingene i islams religiøse skrifter? Har de alle misforstått? Er de alle blitt indoktrinert av et fåtall «lærde» som på underlig vis får folk drepe flest mulig mennesker ved å sprenge seg selv i luften? Eller er det faktisk slik at islams tekster i seg selv uten fri fantasi kan forsvare slik galskap?

Muslimer verden over er igjen i gang med den gjentagende visa om at man ikke må mistenkeliggjøre den vanlige muslim. Det er helt korrekt at det kun er gjerningsmennene og deres bakmenn som er ansvarlig for terrorhandlingene og all annen djevelskap som utføres i islams navn, men det er like sant at muslimer verden over innretter sine liv i henhold til meningsløse forbud og påbud. Hele livet er regulert med henvisning til profeten Muhammeds liv og lære. Fra fødsel til grav dreier alt seg om halal eller haram, og den frie tanke og det frie liv er i ulik grad begrenset. Straffen for brudd på slike bestemmelser varierer. Men en form for straff kan man forvente. Selv ikke-muslimer risikerer å sette livet på spill dersom man gjør noe så uskyldig som å tegne et bilde av profeten eller spøke på hans bekostning. Selv i Norge har vi opplevd attentatforsøk på mennesker som har benyttet seg av slike selvfølgelige rettigheter. I Oslos gater strømmet tusenvis av muslimer ut for å vise sitt sinne og avsky mot en tegning. Selv ikke tilhengere av andre religioner har anledning til å opptre vantro iht islams skrifter.

Muslimer verden over fortsetter å tilbe sin Gud. Helt uavhengig av hvordan bokstavtro muslimer bruker ordrette sitater fra den samme religionen for å drepe og lemleste mennesker. Jeg kan gi mitt løfte; dersom tusenvis av kristne på noe tidspunkt velger å forsvare og begrunne drap, tortur og barbari med referanse til min religion. Den dagen har jeg for siste gang satt min fot i en kirke.

Verden trenger ikke flere islamapologeter. Verden tåler det rett og slett ikke.

Så jo, det har noe med islam å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.