Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jon Helgheim:

Komiske Gharahkhani

Innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani (AP). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani (AP). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Jon Helgheim er innvandringspolitisk talsmann i FrP.

Mens amerikanske styrker uten særlig motstand rykket frem og nedkjempet Iraks hær i 2003, stod Saddam Husseins informasjonsminister daglig på TV og fortalte hvordan regjeringsstyrkene nedkjempet amerikanerne. Løgnen var så absurd og åpenbar at propagandisten fikk tilnavnet «komiske Ali».

Her i Norge har noen i Arbeiderpartiet funnet ut at det er lurt å fremstå som streng i innvandringspolitikken. Partiets nye talsmann på området, Masud Gharahkhani entret den rikspolitiske scene ved å snakkefornuftig om innvandringspolitikk. Plutselig ville Arbeiderpartiet stramme inn på antallet som kommer, innføre strengere krav og forby ukultur som søskenbarnekteskap. Sånt blir det selvsagt internt bråk av.

Gharahkhani er et friskt pust i politikken. Han beskriver problemer innvandring har medført på en måte folk flest gjenkjenner. Bare det er oppsiktsvekkende for en Ap mann å være. Det gir ham trøbbel. For er det en ting du tydeligvis skal ligge unna, er det den naive illusjonen til grasrota i Arbeiderpartiet om at multikultur er bra og at innvandring lønner seg.

- Problemet er at jo strengere Gharahkhani prøver å fremstå, jo mer liberal er motreaksjonen fra grasrota, skriver Fremkrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim.

Arbeiderpartiet i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger sier tvert nei til den tøffere linjen i asylpolitikken Gharahkhani forfekter. Ordføreren i Bergen (Ap) vil ha langt flere kvoteflyktninger (25.000 over fem år) og vil prioritere dem før egne innbyggere. For Bergen har bl.a. kuttet 60 årsverk innenfor tjenester til utviklingshemmede og tatt fra nær 200 eldre og syke tilbudet med varm mat levert til sine omsorgsboliger. Dette samtidig med at integreringen i Bergen går feil vei, færre og færre flyktninger kommer i jobb.

Mens Gharahkhani sier «innvandringen bør bli mest mulig begrenset», sier Ap i Stavanger de vil ha en politikk «basert på raushet og humanitet, rettferdighet og solidaritet» med mange flere kvoteflyktninger og en rekke andre oppmykninger. Problemet er at jo strengere Gharahkhani prøver å fremstå, jo mer liberal er motreaksjonen fra grasrota.

Troverdighet og integritet er noe du oppnår ved å være sannferdig, forutsigbar og ved å stå for noe du tror på. Alle lo av «komiske Ali» da han på direktesendt TV nektet for invasjonen mens amerikanske tanks var synlige i bakgrunnen. Her hjemme står Gharahkhani på tv og lover strengere innstramminger, mens grasrota i partiet roper høyt og tydelig at de vil det motsatte. Hadde det ikke vært for den alvorlige tematikken og de høyst reelle konsekvensene, ville denne skuen vært komisk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).