*Nettavisen* Nyheter.

Korset kommer til å bli hengende så lenge jeg er leder i Sarons Dal

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Av Rune Edvardsen, daglig leder i Troens Bevis Verdens Evangelisering

Kveldstanker i Yangon


Korsets budskap når mange her på stadion denne helgen. Yangon Music Festival som vi holder her har forkynt korsets budskap og fred for nasjonen, fremtid og håp og det er stort å se virkningene.

Hjemme snakkes det om?
Kors eller ikke kors er i Norske medier og mange er opprørt.
Jo det river i hjertet når noen rører med våre hellige ting også i mitt eget. Debatten raser også i min egen bygd der noen folk uttrykker at de mister tillit til undertegnede siden det har kommet i media at det tenkes et mottak i Hallen vår.
Det er forståelig at en slik debatt går da det griper inn i vår hverdag og omgivelser. Endringer er alltid vanskelige. Jeg husker ett annet Norge da jeg vokste opp. Da var det noen andre signaler som var mere tydlige. Misjonærene fortalte gripende historier, sjømenn om fattigdommen de møtte, Organisasjonene som var ute i verden hadde mye større tillit.

Nå er det spesielt i kristne kretser kommet en enorm frykt for at Islam skal vinne over den Allmektige Himmelens og Jordens skaper som vant en seier på Golgata.
De mennesker som Kristus gav sitt liv for på samme måte som oss og som nå kommer nær oss vil vi helst ikke ha.
Alle er visst Muslimer og ikke mennesker skapt i Guds bilde.
Noe har skjedd.

Tilbake til min egen bygd vil jeg her si offentlig at den debatten som har pågått på Facebook er stort sett uaktuell. Vi kommer aldri til å ha noe mottak i hallen uten det er ønskelig av våre lokale og nasjonale myndigheter. Korset kommer til å bli hengende om det hjelper noen i diskusjonen. UDI bestemmer og er ansvarlig for hvilke haller og fasiliteter de ønsker å ha. Men hos oss regjerer det kjærlighet og ønske om hjelp til flyktninger og myndighetenes mangel på plasser.
Kjærligheten kommer fra Korset og det blir hengende så lenge jeg er leder i Sarons Dal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.