*Nettavisen* Nyheter.

KS har ingen hemmelige lister

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) tjener mest, og Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) tjener minst i de sju største byene. Foto: Scanpix

Nettavisen har i flere artikler skrevet at KS holder ordførerens godtgjørelser hemmelig. Det er feil.

Av Tor Arne Gangsø, områdedirektør for arbeidsliv i KS

1. KS er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for norske kommuner og fylkeskommuner. Vi er intet forvaltingsorgan som kommunene rapporterer til, verken ordførernes godtgjørelser eller andre opplysninger knyttet til enkeltpersoner.

Les også: Nekter å gi ut oversikt

Les også: Disse ordførerne tjener mest og minst

Klikk på bildet for å forstørre.

At KS ikke vil videreformidle opplsyninger om ordførerlønninger betyr ikke at de er "hemmelige", skriver Tor Arne Gangsø.

2. KS holder altså ikke opplysninger om ordføreres godtgjørelser «hemmelig», slik Nettavisen skriver i overskriften. Ordførernes godtgjørelser er offentlige, opplysninger om disse får man ved henvendelse til kommunene, ikke til KS.

3. Derimot samler KS inn lønns- og personalopplysninger fra kommunene til annet bruk. Bruken av disse er presisert i rundskriv til kommunene, og finnes også tilgjengelig på våre nettsider:

«KS bruker de innsamlede lønns – og personalopplysninger til en rekke ulike formål. Blant annet å lage lønnsstatistikk til bruk i sentrale og lokale lønnsforhandlinger, konsekvensberegninger av sentrale lønnsoppgjør, KS’ interessepolitiske arbeid, sysselsettingsstatistikk om kommunal sektor, beregning av OU-kontingent, beregning av resultat av uravstemning, samt en rekke andre områder som belyser lønn og arbeidsforhold i kommunal sektor. Det publiseres ikke tall som gir grunnlag for å identifisere enkeltpersoner. Dette ivaretas gjennom at vi aldri publiserer tall basert på mindre enn 10 (unntaksvis 5) årsverk.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag