Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnfolk med og uten «baller»

- Det er ikke varsling, men ryktespredning av simpleste sort. Se hva kommentator og AN-journalist Anne Grenersen mener om varslingssaken på fylkestinget.

«Tomrommet som oppstår ved manglende eller mislykket kommunikasjon, fylles raskt med rykter, sladder, vrøvl og gift», ifølge den amerikanske kritikeren og lingvisten Henry Louis Mencken (1880-1956).

Sannheten er til fulle demonstrert i fylkestinget i Nordland.

AN-journalist Anne Grenersen kommenterer sex-skandalen i fylkestinget i Nordland.

Omgangsform varierer. Det som er helt akseptabelt, og som ingen reagerer på, på én arbeidsplass, kan bli helt feil i en annen forsamling. Jeg aksepterer og respekterer det.

Det som var en fleipet kommentar i festlig lag en sen kveld på ett av Bodøs utesteder, er i enkeltes ører seksuell trakassering.

I mine ører er det en infantil bemerkning, som mest av alt forteller at noen menn har en pubertal omgangsform på nivå med 16-åringer.

Det er 16-åringer som skryter på seg sex.

Det betyr ikke at kvinner i politikk og næringsliv skal finne seg i alt.

Det trenger de heller ikke, og det er både riktig og viktig å si ifra. Nordland fylkeskommune har til og med en egen ekstern gransker som skal håndtere uakseptabel oppførsel. Forutsetningen er at noen varsler, slik Venstres May Valle har gjort. Etter hvert.

Den andre kvinnelige gruppelederen som føler seg sextrakassert, Senterpartiets Ann Hege Lervåg, har valgt en annen metode. I stedet for åpent å legge fram beskyldninger og episoder – og stå for det – har anklageren helt fram til Nordland Sps årsmøte sist helg gjemt seg bak skjorteflakene til sin mannlige partileder.

Som ukritisk lar seg bruke til å viderebringe ting han er blitt fortalt. Det skal ha vært kroppskontakt (og hva betyr nå det; en hånd på skulderen, slik May Valle har beskrevet ?), blikk (!) og altså en idiotisk, men i mine ører harmløs, bemerkning i festlig lag.

Det ble demonstrert nok en gang på TV2-nyhetene lørdag.

Da fikk vi høre at fylkesrådslederen har sine metoder for å oppnå det han vil. Hva denne «metoden» faktisk består i, ble ikke forklart.

Det er nå opp til hver enkelt å spekulere. Dette er ikke varsling om uakseptabel omgangsform og oppførsel. Dette er ryktespredning av simpleste sort.

Jeg forsvarer ikke seksuell trakassering, og skal være den første til å forlange en politikers hode på et fat, hvis det viser seg å være grunnlag for det.

Men det vi er vitne til nå, er en kafkalignende prosess, der den anklagede er sjanseløs.

De to kvinnelige gruppelederne, som spiller på lag både i offentligheten og på sosiale medier, kommer med stadig nye halvkvedede viser, hentydninger og påstander.

Jenter, nå er det nok kvinnfolksladder i korridorene! Er det noe å rapportere, så få det fram. Men på en ryddig og skikkelig måte, og gjennom de kanalene som faktisk er opprettet for formålet.

Velger man først å gjennomføre et offentlig karakterdrap på en mannlig politisk motstander, så får man jaggu ha «baller» nok til å bruke blanke våpen!

Anne Grenersen

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte