Gå til sidens hovedinnhold

Mina Bai trekker seg, i protest mot ytringsfriheten!

Per Sandberg:

Mina Bai gjentar bare sine egenproduserte løgner og påstander, fyller på med litt karakteristikker og lar pennen rase avgårde.

Av Per Sandberg.

Det beste og mest fornuftige hadde nok vært å oversett Mina Bai i all stillhet. Men nok er nok. Siste nå er Mina Bais reaksjon om at det er «hårreisende og grotesk» at undertegnede og Bahareh Letnes helt uskyldige overrekkelse av juleakevitten på Klassekampens julebord, en tradisjon. Mina Bai har i en rekke artikler spydd ut fordommer, stått frem som dommer og bøddel, uten rettergang, helt likt de Regimer hun kritiserer. All offentlig omtale eller deltakelse fra undertegnede og Bahareh Letnes er grotesk, alle som gir Bahareh Letnes et talerør, er per definisjon tilhengere av Regime i Iran.

Les: Her er Per Sandberg og Bahareh Letnes som julenisser

Og de uvitende kaster seg på i kommentarene. Løgner, karakteristikker og hat hylles av uvitende, fordomsfulle og kunnskapsløse voksne individer. Hatefulle kommentarer fra voksne, etniske nordmenn som har minimal kunnskap om Iran, og enda mindre kunnskap om verdier som ytringsfrihet og demokrati. Og, de bygger alt dette på løgn og konspirasjonsteorier.

Mina Bai gjentar bare sine egenproduserte løgner og påstander, fyller på med litt karakteristikker og lar pennen rase avgårde. Bais penn har fullstendig gått i lås. Hun påstår igjen, og igjen, at jeg, og Bahareh Letnes hyller regimet i Iran? På sosiale medier går Mina Bai til angrep på alle som måtte ytre seg på objektive eller balanserte vinklinger. Ja, Mina Bai anklager andre for å «mobbe». Til det, la meg si som trønder, «de va rette ræva som feis».

Mina Bais penn har slått fast at, ALLE, samtlige, eksil-iranere, etniske nordmenn og andre som ikke følger Bais dømmende kraft, er tilhengere av regimet i Iran. Dette er ditt påfunn Mina Bai. Hverken jeg eller Bahareh Letnes har noensinne hyllet regimet i Iran, ikke noe sted. Kan du vise til noe som helst, uten å bruke løgn, fantasi, bikinibilder, missekonkurranser og spekulasjoner. Bikini og missekonkurranser taler for øvrig regimet midt imot. Men jeg innrømmer glatt at jeg har hyllet folket, landet, gjestfriheten og iransk kultur. For øvrig kvalitetssikret av fire menn på sykkel, les, Aftenposten 22 november.

Jeg har i tiår frontet min sterke motstand mot obligatorisk bruk av hijab, derfor HYLLER både jeg, og Bahareh ALLE kvinner som demonstrerer mot undertrykking og diskriminering, i IRAN. Og, jeg mener at Bahareh Letnes har vist sin motstand mot kvinneundertrykking, både fysisk og verbalt på lik linje med deg Mina Bai. Tusenvis av iranske kvinner gjør dette hver dag, i Iran, utenfor Iran. Du sitter i Norge og fører din kamp, med din skarpe penn. Men pennen din kritiserer altså alle andre kvinner som på ulike måter «fører kampen».

I motsetning til deg går Bahareh Letnes på gatene i Iran, sammen med sine medsøstre og viser sin motstand, i motsetning til deg møter nå Letnes myndighetspersoner i Iran og viser sin motstand. Du bruker altså andres «virkemidler» i sin protest mot regime, MOT Letnes og alle disse titusener av kvinner som har felles mål, nemlig, et fritt og demokratisk Iran. Du mistror alle kvinner i Iran, som hver dag opponerer mot regimet i Iran. Du kritiserer alle iranske kvinner som reiser til Iran, fra Norge, fra Europa for å motivere, inspirere og bistå kvinner i Iran i kampen for likestilling, valgfrihet og rettferdighet.

At du «hater» at iranske kvinner viser dette gjennom handling, på en annen måte enn dine verbale skyts mot alt og alle, det sier noe om deg og din manglende vilje til fremskritt i Iran. Du har en skarp og spiss penn Mina Bai, men den er sprengt med hat. Jeg er rimelig sikker på at din penn kan mye bedre, mye bedre. Jeg har lest dine romaner Djeveljente og Skam, man kan ikke unngå å bli berørt, men «bitterhet er det samme som å drikke giften selv og tro at man rammer fienden».

Mina Bai, du skriver i din avslutning, «vi andre skal savne Iran og frykte for vårt liv og sikkerhet i det frie Norge». Ja, dessverre, det er mange som må leve i utlendighet, av ulike årsaker. All respekt og medfølelse med de som helt reelt IKKE kan reise til Iran, det er rett og slett uakseptabelt, uansett årsak. Jeg vil med hånden på hjerte vise min omtanke for deg og andre som savner Iran og frykter for deres liv og sikkerhet. Med all respekt, da bør du kanskje ikke bidra til at andre må frykte for sine liv og sin sikkerhet, slik du gjør med dine usannheter og konspirasjonsteorier.

Og, «vi andre»? Hvem er de andre? Det bor ca. 20 000 iranere i Norge (6-7 millioner utenfor Iran), tusenvis av disse reiser til Iran, slik bl.a. Bahareh Letnes gjør. De besøker familie og har ulik relasjon til Iran. Tusenvis av iranere i utlendighet driver handel mellom Europa, Norge og Iran. Alle disse båndene bidrar på ulik måte til utvikling, gir håp, optimisme og tro på at Iran skal kunne bygge demokrati og frihet. Små skritt, ja, men viktige skritt i riktig retning. Noen ser dette Mina Bai, ser du? Og, mener du dette er forkastelig, og mener du at alle som reiser til Iran «HYLLER» regimet?

Taler du på vegne av det iranske folk Mina Bai, du fremhever din uavhengighet, men pennen din er ikke uavhengig. Hvem mener DU er egnet til å styre Iran? Er det Folkets Mujahedin, en islamistisk, sosialistisk gruppe/parti som opererer aktivt for å rekruttere medlemmer, også i Norge? De har felles mål med deg, å felle det iranske regimet, noe som er helt legitimt. Uavhengig sier du, da kan du vel ta avstand også. Støtter du, eller støttes du av denne gruppen Mina Bai?? Vil denne fundamentalistiske gruppen, hvis den får makt, styrke kvinners rettigheter i Iran? Vil de fjerne hijaben? Vil de støtte arbeiderne i Ahwas, vil de fjerne Sharia? Tror du folket i Iran, vil erstatte dagens regime med et regime med «hellige krigere»?

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken