*Nettavisen* Nyheter.

Ran gjerne våre barn - Vi gir deg kun et klask på lanken

Av Terje Bratland

Du må gjerne rane våre små barn uten at verken politiet eller vårt rettsvesen gir deg særlig med straff. Sannheten er brutal. Du slipper unna med overnatting i gode fasiliteter, mat fire ganger om dagen og en smekk på lanken og et lite fy fy. Ikke gjør dette igjen, det er ikke snilt.
Jeg ler så jeg rister i sinne, det formelig koker innvendig. Latteren du kunne hørt er en hånlig latter over den forfalne rettsikkerheten vår når våre utrøstelige barn blir ranet. Rettsikkerheten er totalt fraværende. I åtte år hadde vi en rødgrønn regjering som lot det skure og gå med vår rettsikkerhet, og det fortsetter inntil vår nye regjering tar ansvar. Jeg forventer at de er sitt ansvar bevisst og går gjennom lovverket på dette feltet og mange andre felt. Strafferammene må økes dramatisk.
Alle husker nok saken med 10-åringen som ble ranet på Helsfyr 27. oktober i fjor. Det skapte sinne i hele befolkningen. Det kokte over for folk flest når nyheten om den alvorlige forbrytelsen nådde de. Å rane et barn, hvilke jævla svin gjør det? Jeg personlig kjenner ikke en eneste person som ville latt de barneranerne sluppet unna med juling om de kom over dem, mor og farsinstinktet kommer frem i oss, det er naturens gang. Alle vil vi beskytte våre og andres barn samme hvor galt det er å gi noen juling, men i nødrett er det rett å handle for å beskytte barn. Så kan man diskutere hvor man trekker grensen for hvor langt man kan gå.

Tilbake til strafferammer: ranerne på 18 og 23 år fikk 97 og 120 dager i fengsel. Den straffen sonet begge i varetekt og de er nå løslatt. Det er meningsløse lave straffer som på ingen måte er avskrekkende. Det gir signaler utad om at politiet og rettsvesenet aksepterer ran av våre små kjære barn i Norge. Det er bred enighet blant folket om at det er skrekkelig lave straffer gjerningsmennene fikk. Straffenivået må økes. Jeg mener i slike alvorlige saker som dette bør strafferammene økes til minimum 12 måneder. Hvis ikke det skjer snarlig er jeg redd vi vil se en ransutvikling det blir vanskelig å redusere, den vil heller stige.
Dette bør Justisminister Anders Anundsen og stortingspolitiker Abid Raja sette på dagsorden og prioritere.

Om artikkelforfatteren:
Navn: Terje Bratland
Alder: 41
Fra Fredrikstad og oppvokst på Kråkerøy som på folkemunne blir kalt Blomsterøya. Høyre-mann og samfunnsdebattant. Rosetog-general 25.07.2011. Jobber for å bekjempe mobbing politisk og privat. Politisk er jeg opptatt av rettsikkerhet, samfunnssikkerhet og sikkerheten til folk, det går hånd i hånd. Andre saker som opptar meg mye politisk er menneskerettigheter, idrett, skole, helse m.m.Holder meg i form med jogging og gåturer ofte på Bygdøy og styrketrening på SATS. Jeg får som regel firkanten i rundingen til å passe til slutt. Er kreativ og usedvanlig løsningsorientert. Ingen oppgave er for liten eller stor. Mail: terjebsport@hotmail.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag