RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svære moskeer til bekymringsfullt lite besvær

Av: Hege Storhaug

 
I Bergen kan man studere ved et spesielt universitet som forteller ta man trenger ikke flytte til et nytt land for å danne en stat. Universitetet mottar allerede offentlig støtte, men håper å utvide med nye lokaler for å kunne huse opptil titusen studenter. I Larvik har moskeen til Norges nest verste terrorist på tre måneder samlet inn 12 millioner kroner til ei tomt og parkeringsplass der det skal reises en megamoské. På Stortinget fortsetter orkesteret å spille integreringsdansen.

I Bergen kan man studere ved et spesielt universitet. Universitetet mottar allerede offentlig støtte, men håper å utvide med nye lokaler for å kunne huse opptil titusen studenter. FrP (ved kommunalråd Eiler Macody Lund) vurderer å stemme for økt bevilgning til bygging av disse universitetslokalene.

Det undervises blant annet i statsdannelse. Man er ikke nødt til å flytte fra landet for å etablere en ny stat, heter det. Man kan danne en stat i staten.

Oppskriften for å danne en stat i staten er følgende: Man etablerer egne områder, etter hvert byer, der man styrer selv og lever etter egne lover og regler. Noen av disse lovene er:

Det er ikke tillatt å bo i områder der folk har en annen religion enn deg. Det er ikke tillatt å ha venner, og selvsagt ikke gifte seg med noen som tilhører en annen religion.

Det er derimot tillatt å gifte seg med mindreårige jenter hvis de har fått menstruasjon. Selv om de bare er ni år. Det er likeledes tillatt å slå en eventuell kone (uansett alder) hvis hun opponerer mot å utføre sine ekteskapelige plikter.

De som leser ofte her på rights.no har kanskje skjønt at det dreier seg om Bergen Moské, som i dag har ca 2300 medlemmer og som søker kommunen om støtte til å bygge nytt hus, fordi de regner med å bli nærmere 10.000 i løpet av de neste fem årene.

Bergen Moské tilbyr universitetsutdanning fra IOU, Islamic Online University. Dette universitetet er grunnlagt av og drives av ekstremisten Bilal Philips, som er nektet adgang til en rekke land på grunn av tilknytting til terrororganisasjoner og spredning av ekstrem ideologi, eksempelvis som nevnt i avsnittet over her.

Bergens Tidende gjorde i går et poeng ut av at moskeen samarbeider med PST for å forhindre «radikalisering». Moskeen har derfor nektet én person å dele ut løpesedler til støtte for Den islamske staten ved inngangen til bygget.

Nei, så åpent kan man tross alt ikke arbeide for etablering av en stat i staten og undergraving av norsk sekulært demokrati. I hvert fall ikke med PST på besøk. Og siden det har blitt satt litt søkelys på hatpredikanter som inviteres hit til norske universiteter, er det sikkert greit - stille og rolig - å tilby samme undervisning innenfor moskeens «polstrede» vegger.

Vi har mange og voksende moskémiljøer i Norge. New York Times hadde som oppslag lille Fredrikstads «jihadistgate» på førstesida i nettutgaven her om dagen. De kunne like gjerne rapportert fra Larvik.

Miljøet der har fostret en av verdens verste massedrapsmenn, Hassan Abdi Dhuhulow, som var med å sortere ut ikke-muslimer (ved hjelp av quizspørsmål i islam!) og slakte dem på bestialsk vis i kjøpesenteret Westgate i Nairobi.

Utenlandsk media har skrevet mye om ham og også stilt spørsmål om han har samarbeidet med en av verdens mest etterlyste terrorister; bombemannen til Al-Shabaab og Al-Qaida, Ikrimah al-Muhajir. Han bodde i Norge fra 2004 - 2008. Omtrent på samme tid sluttet også gutten bosatt i Larvik, Dhuhulow, seg til Al-Shabaab.

Nevn disse massedrapsmennene med tilknytning til Norge for hvem som helst på gata her, og hvor mange tror du vil bestå denne «quizen»?

I utenlandske aviser omtales disse terroristene med navn og bilde - her hjemme skal de av uforståelige grunner anonymiseres og bildene skal sladdes. Hvordan mener norsk media og norske politikere at man skal kunne bekjempe radikalisering hvis de aller mest ekstreme skal skjules og anonymiseres? Hvis bildet av Al-Shabaabs bombemann hadde blitt publisert i alle norske aviser, kunne man kanskje - hvis det var ønskelig - funnet ut hvilket miljø han hadde tilhørt de årene han bodde her i Norge. For husk: Islamske fundamentalister sluntrer sjeldent unna moskébesøk og fredagsbønn.

«Allah velsigner dere og gjøre dere til en støttespiller for islam og muslimer og belønner dere med alt godt på vegne av oss.»

Dette står på hjemmesida til Larvik Moské i disse dager, en side ingen ringere enn Dhuhulow tok initiativ til og drev for moskeen. De har nå fått nok midler til å bygge en stormoské på en skoletomt i Larvik.