Trygg økonomisk styring i Oslo

 Av Rina Mariann Hansen (Ap), nestleder i finanskomiteen i Oslo bystyre

Høyres nåværende finansbyråd Lae Solberg advarer i et innlegg 29.06 om budsjettkaos når det blir et maktskifte i Oslo. Jeg kan berolige både byråden og velgerne med at Arbeiderpartiet ikke har noen planer om å videreføre Høyres budsjettpraksis. Lae Solberg bør huske at Høyre og FrP først ble enige om om et opplegg 90 minutter før bystyret skulle stemme over oslobudsjettet for 2015. Å bli enig om bruken av 60 milliarder på overtid er hinsides kaos, det er direkte uansvarlig. Høyres omtale av budsjettkaos skal man derfor lytte til. De er nemlig eksperter på området.

Lae Solberg etterlyser et felles budsjettopplegg fra opposisjonen i Oslo før kommunevalget. Det er en merkelig bestilling. De borgerlige partiene laget ikke et felles forslag til statsbudsjettet verken for 2010, 2011,2012 eller 2013, ei heller et felles revidert budsjett før stortingsvalget i 2013. Da gikk Høyre og FrP til valg på skatteopplegg som spriket med om lag 75 milliarder kroner. De forventet likevel å bli tatt seriøst. Mener Solberg at Erna Solberg var useriøs i 2013?

Arbeiderpartiet går til valg på å gjøre mer for byen vår, og vil samarbeide med alle gode krefter som ønsker å ta Oslo i en bedre retning. Vi går til valg på vårt eget program, det samme gjør meg bekjent også Høyre.

Høyrebyrådet er fornøyd med at Oslo har den dårligste barnehagedekningen i landet, og at minst 1300 barn står i kø på for å få en barnehageplass i sitt nærområde. De har til alt overmål innført et forbud mot å bygge kommunale barnehager. Oslo kan bedre, men byen trenger en ny ledelse som kan få fart på barnehageutbyggingen. Vi skal bygge minst 3000 nye barnehageplasser. Arbeiderpartiet skal sørge for mange nok, og gode nok plasser for alle barn mellom 1-5 år, i deres i nærområde. Vi vil spille på alle gode krefter, og ta både private og offentlige utbyggere i bruk.

Vi vil sikre en verdig eldreomsorg for de som bygde landet, og fjerne stoppeklokkementaliteten i hjemmetjenesten. Vi skal ansette flere i hjemmetjenesten, og gjennomføre en massiv satsning på velferdsteknologi. Framtidens eldreomsorg skal sørge for mer frihet, selvstendighet og trygghet i eget hjem.

Arbeiderpartiet har en lang historie, både lokalt og nasjonalt for trygg økonomisk styring. Et Arbeiderparti-byråd i Oslo vil selvsagt ikke kaste byen ut i økonomisk kaos, men tvert i mot prioritere de stor pengene på de viktigste oppgavene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.