Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mari Holm Lønseth:

Velkommen til høyresiden, Trygve!

Lavere avgifter, mer vei og mindre innvandring. Dette er Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiets nye løfter til folket. Jeg vil herved ønske Vedum og Sp velkommen tilbake til borgerlig side!
Trygve Slagsvold Vedums (Sp) påståtte «folkeopprør» mot «eliten» blir ganske hul all den tid Vedums foretrukne statsministerkandidat er den eneste partilederen utdannet ved et fransk eliteuniversitet.
Trygve Slagsvold Vedums (Sp) påståtte «folkeopprør» mot «eliten» blir ganske hul all den tid Vedums foretrukne statsministerkandidat er den eneste partilederen utdannet ved et fransk eliteuniversitet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Mari Holm Lønseth (H) er stortingsrepresentant og medlem i Kommunal- og forvaltningskomiteen.

Vedum vil gjøre noe med høye avgifter, og manglende forståelse for folks behov for bilen. Da er det merkelig at han samtidig vil samarbeide med partier som har som eksistensgrunnlag å øke avgifter og gjøre det vanskeligere å kjøre bil.

Skrekkeksempelet til Vedum er Oslo, hvor enkelte vil redusere kjøttforbruket i eldreomsorgen uten å spørre de eldre. Det han glemmer å nevne er at Oslo styres av AP, SV og MDG. Og partiet som vil frata de eldre kjøttkakene er nettopp MDG, et parti SP vil være avhengig av dersom de skal delta i en sosialistisk regjering.

Mari Holm Lønseth (H) er  stortingsrepresentant og medlem i Kommunal- og forvaltningskomiteen.

Partiene som ønsker høyere avgifter, mer innvandring, mindre vei, høyere bensinpris og dyrere strøm er de samme partiene SP ønsker å samarbeide med på Stortinget etter et valg. Hvor mye gjennomslag Vedum vil få for lavere avgifter og bilvennlig politikk i forhandlinger med Lysbakken, MDG og Støre er tvilsomt.

Vedums påståtte «folkeopprør» mot «eliten» blir ganske hul all den tid Vedums foretrukne statsministerkandidat er den eneste partilederen utdannet ved et fransk eliteuniversitet. Og særlig hult blir det når partier som Rødt, SV og MDG til sammen er større enn SP på målingene. Konklusjonen bør snarere være at SP bør samarbeide mot høyresiden, hvor man allerede står for lavere avgifter, mer vei og en streng innvandringspolitikk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).