Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min har vært sammen en god stund og har det veldig fint sammen. Han er i trettiårene, og jeg i tjueårene. Begge to har vært alene de siste årene, så er vel kanskje rart for oss begge å hoppe inn i et forhold...;) Han har i disse årene hatt høyrehånda å leke med, samt masse porno. Dette bruker han ofte enda. (Ikke det at det gjør noe)

Til tider mister han ereksjonen sin ved penetrering av vagina, og sier det blir for bløtt og at han ikke merker noe. Da stopper vi som regel opp hele akten. Noe jeg tror han syntes er like kjipt som meg. Har prøvd å ta dette opp med han, men får enten til svar at ‘dette er helt naturlig’ eller at ‘det er du som blir for våt’.

Jeg vet jeg ikke burde kjenne på at det har noe med meg å gjøre, men tanken dukker jo opp innimellom. Andre partnere har aldri klaget på at det blir for bløtt og dermed ikke kan fullføre, så jeg syntes dette er litt rart.. ikke minst leit.

Han mister ikke ereksjonen sin ved oralsex eller runking - med mindre han har hatt seg noen enheter alkohol. Vet også at depresjonen (som han ikke tør få hjelp til enda) kan ha noe å si på dette.
Vi har nylig begynt å tilfredsstille hverandre på andre måter enn penetrering, men jeg vil jo gjerne at han i fremtiden kan kunne klare og ha sex med meg.

Hvordan kan jeg gå frem til han på en ordentlig måte og fortelle dette til han på? Og hvordan hjelpe han med dette? Vil selvfølgelig ikke få han til å føle seg dårlig, vil gjøre det jeg kan for å hjelpe han!
Håper på svar, flott blogg! Hilsen meg!

Svar

Takk for spørsmål fra deg! Og takk for at du synes bloggen min er flott.

Du beskriver ulike mulige årsaker til utfordringen dere sliter med, blant annet at han synes skjeden din er for bløt og våt.

En skjede er og skal alltid være mer eller mindre fuktig. Når en kvinne ikke er seksuelt opphisset, vil skjeden være fuktet av det vi kaller utflod. Så er det den andre typen fuktighet som utsondres når en kvinne blir seksuelt opphisset - kroppens naturlige glidemiddel med det faglige navnet lubrikasjon. Dette er noe helt annet enn utfloden, og har til hensikt å beskytte skjedens slimhinner mot friksjonsskader.

Hvor mye lubrikasjon som utsondres, varierer fra kvinne til kvinne; fra de som omtrent ikke får lubrikasjon selv om de er kåte, til de som får ekstremt mye. Det kan også variere hos samme kvinne fra gang til gang eller i perioder av livet, på grunn av ulikt tenningsnivå, endring i hormoner, tilførte hormoner (hormonell prevensjon), sykdommer, infeksjoner eller medisiner.

Du skriver at du ingen av dine tidligere partnere har klaget på at du er for bløt og våt, og av den grunn ikke klart å fullføre, men om det kan tenkes at det har endret seg, vil jeg råde deg til å ta en underlivssjekk hos legen din. Det kan jo hende at du har en ubalanse i skjedefloraen som forårsaker dette eller at det finnes en annen forklaring.

Mange menn kan slite med å bli nok stimulert til å beholde ereksjonen ved vaginalt samleie, etter en lengre periode der de bare har brukt hånda. Dette fordi stimuleringen gjerne er mer kraftfull med hånda enn det skjeden klarer å klemme rundt.

En måte å endre dette på er at han endrer onaneringsvaner. Han kan for eksempel onanere med å bruke den andre hånda enn det han vanligvis gjør. Benytte et annet tempo og et slappere grep enn det han har gjort til nå. På den måten kan han venne seg til mindre stimulering.

Nå skriver du ikke hvor ofte han onanerer, men kanskje skal han forsøke å onanere litt mer sjelden en periode nå? Noen kan oppleve at de på en måte «bruker opp» den seksuelle energien når de onanerer, så det er for lite igjen til å beholde (en god nok) tenning når de har sex med partner. Dermed kan man for eksempel få en følelse av at det er for lite stimulering fordi man trenger mer/sterkere stimulering når kåtheten er lavere, og ikke fordi skjeden er for bløt.

En hyppigere grunn til at ereksjonen forsvinner er prestasjonsangst. Kanskje sliter han med det? Det er ikke uvanlig med prestasjonsangst, særlig i starten av et nytt forhold, og etter å ha vært alene en stund. Dette er noe som også kan knyttes opp mot depresjon, og om dette er litt av hele bildet, vil jeg anbefale at han søker hjelp før det gjør dere enda mer frustrerte og fortvilte. Han kan snakke med fastlege sin da. Jeg har tidligere svart på spørsmål om prestasjonsangst, og de kan du lese her og her.

Det er flott at dere har begynt å utvide sex-verdenen deres ved å gjøre andre ting når samleie ikke funker. Det er jo flott å ha mer å spille på når noe ikke går. Det er også en måte å bli mer trygg sammen om det er noe av problemstillingen.

Det du egentlig spør om er hvordan du kan gå fram for å snakke om dette med han. Det er bra at du gjør det siden dere, slik jeg forstår, har slitt en stund, og ikke minst fordi du har begynt å få kjedelige tanker om deg selv på grunn av dette. Om du sliter med å finne en måte å gjøre det på, kan du kanskje innlede en samtale med å vise han det du har skrevet her og svaret du har fått fra meg?

Du skriver at du er redd for at han skal føle seg dårlig (bli lei seg?) om du tar det opp med han, men om dere ikke snakker sammen om det som høres ut som kan bli et større problem mellom dere, blir jo dere begge lei dere. Sånn sett risikerer du lite med å snakke med han om det! Jeg har tidligere skrevet mer om det å snakke sammen om sex - kanskje finner du flere ideer her.

Håper dette er til hjelp for dere begge to og at dere finner ut av det.

Alt godt – klem fra ho Siv