RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Siv Gamnes

Hvordan forbedre parforholdet på en enkel og morsom måte?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com
Kalenderbok av Siv Gamnes
Kalenderbok av Siv Gamnes

Ett år går så utrolig fort! Tiden du har til rådighet skal fordeles på alt du skal, må, har lyst, ønsker å gjøre - jobb, ta seg av eventuelle barn/foreldre, hjem, venner, fritidsaktiviteter, hobbyer, trening, soving, hvile, spise, egenpleie – og ikke minst parforholdet. Har du tenkt over hva du bruker tiden din på?

Det kan være krevende og utfordrende å få tid til alt. Ofte blir mye bare sånn halvveis. Det kan i alle fall jeg kjenne på stadig vekk.

Det trenger ikke være mangel på gode intensjoner – det som mangler er gjerne tid til å rekke alt, og gjøre det ordentlig. Mange sier at det bare er snakk om prioritering, og joda! Men når man har mye å gjøre og dermed dårlig med tid – hva blir oftest nedprioritert? Jo, seg selv og parforholdet. Kjenner du deg igjen?

Alle vet at et parforhold må jobbes med – det gjør seg ikke av seg selv! Det kan funke med et skippertak innimellom, men ofte varer det bare for en liten periode, og så er man tilbake i gamle mønstre som parforholdet (og en selv) lider under. Eller man innser at NÅ må vi gjøre noe, og så forsøker man å gjøre noe med alt på en gang – og det blir helt overveldende.

Gjennom mitt arbeid som sexolog, har jeg fått lang erfaring med hva som skal til for å gi kjærlighet og nærhet i parforholdet. Og jeg erfarer også at de som jevnlig jobber med forholdet sitt, og tar tak før problemene er blitt store, lykkes bedre.

Det er nemlig ofte bare jevnlige små tiltak som skal til for å skape de varige og positive endringene i parforholdet som de fleste drømmer om.

Ønsker man resultater, må man ta forholdet på alvor. Og det beste er at det kan være både riktig morsomt og inspirerende å gjøre det! Jo mer engasjement, jo bedre resultater blir det.

Det er ganske nøyaktig ett år siden jeg lanserte den første utgaven av kalenderboka «Par i hjerter», og den ble godt mottatt. Nå er en revidert utgave klar for dere - ”Par i hjerter 2019”. Hver måned gjennom hele året, finner dere nye oppgaver, spørsmål, øvelser etc. som vil hjelpe dere til å ta vare på forholdet, på en enkel og ikke tidkrevende måte. Her kan du lese mer om den.

Husk at øvelse gjør mester – også i kjærligheten.

Lykke til!