*Nettavisen* Nyheter.

Onani - en herlig hemmelighet

Det er deilig, det er spennende. Det er hemmelig, det er tabu. Det er onani.

Det er mange grunner til å onanere. Lyst, avslapping, spenningsutløsende og energiskapende er noen. Men den viktigste grunnen er kanskje at onani er den beste måten å finne ut hva du liker seksuelt. Onani er også den beste metoden for å trene deg opp til å få orgasme. Er du kjent med hva kroppen din trenger, blir det også mye lettere for en partner å gi deg seksuell nytelse. Onani er sunt. Seksuell spenning som får bygge seg opp, kan faktisk føre til aggressivitet og konsentrasjonsvansker.

Tabu for kvinner
Onani er helt vanlig og det er ingen grunn til å føle skam eller skyld. Likevel er onani tabubelagt, og kvinnens onani er mer tabubelagt enn mannens. Selv om dette er i endring, er det fortsatt mange kvinner som skjemmes. En av grunnen til dette kan være at helt fra barndommen av blir jenter som berører sine egne kjønnsorgan ofte møtt med negative reaksjoner; "æsj og uff" og "dette må du ikke gjøre".
Enkelte blir også straffet for å gjøre det. For gutter betoner det seg stort sett annerledes. Det blir sett på som helt vanlig, og de må jo faktisk ta på seg selv når de for eksempel skal tisse.

Ikke noe å snakke om?
Få kvinner snakker høyt om onani. De færreste har den minste formening om hvordan andre kvinner gjør det, eller om de gjør det. Men det er heller ikke så viktig. Det viktigste er at du selv blir kjent med deg selv og din egen kropp. Alle kvinner er skapt med forskjellige utseende på kjønnsorganet, akkurat som menn. Det er ingenting som er rett eller galt, stygt eller pent. Det er bare forskjellig.

Lite speil, stor nytte
Med et lite speil kan du se hvordan du selv ser ut, finne skjedeåpningen og kanskje også finne klitoris. Med en finger fuktet med spytt eller olje, kan du føle deg fram, kjenne hvor det er mest følsomt og merke deg hvordan kjønnet kan endre utseende ved at leppene blir mer fyldige og gjerne får en litt sterkere rødfarge når du blir opphisset. Og om du finner klitoris, vil du kanskje se at den vokser og blir stiv. Klitoris er det eneste organet på menneskekroppen som kun har som funksjon å gi seksuell nytelse. Kvinnen er således født med en unik mulighet, og det er bare opp til henne å benytte seg av den.

Onaniteknikk
De fleste onaniteknikkene går ut på å stimulere klitoris eller området rundt den. Hvordan en liker å stimulere, varierer fra person til person. Noen liker det hardt, mens andre liker fjærlette bevegelser. Noen liker sirkelbevegelser, mens andre liker å dra kjønnsorganet fram og tilbake. Om du prøver selv med en finger eller to, vil du raskt finne ut hva du liker. Mange kvinner liker å ha noe inne i skjeden samtidig som de stimulerer klitoris, for eksempel er finger eller en penislignende gjenstand. Nesten like vanlig som det er å bruke fingrene, er det å gni kjønnsorganet mot noe, en pute, et håndkle eller en sammenrullet dyne. Noen kvinner foretrekker dusjen der vannstrålene stimulerer klitorisen. Det finnes også et enormt utvalg av vibratorer og dildoer i alle størrelser, fasonger og farger, med og uten klitorisstimulering, som stadig flere kvinner har liggende i nattbordskuffen.

G-punktet
Mellom 2 - 4 cm inn i skjeden, på fremre skjedevegg, har mange kvinner et ekstra følsomt område som kalles G-punktet. Dette punktet kan nås med fingrene og stimulering av området kan fremkalle en helt annen type orgasme enn klitorisstimulering gjør. Noen vibratorer er laget spesielt med tanke på å stimulere G-punktet.

Den sikreste veien til orgasme
For de fleste kvinner er orgasmen målet med onani. En undersøkelse viser at 95 prosent av alle kvinner får orgasme når de onanerer. Derimot er det bare 70 prosent som får orgasme når de har sex med sin partner. Onani er sånn sett den sikreste veien til orgasme.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fakta om onani
Onani er berøring av kjønnsorganet på en seksuell tilfredsstillende måte. Ordet har fått betydningen selvtilfredsstillelse, men kommer opprinnelig fra bibelhistorien om Onan i 1. Mosebok. Onan fulgte ikke befalingen om å sette barn på sin brors kone, men lot sæden falle til jorden. Av den grunn påkalte han Guds vrede og ble drept. Med denne historien er onani blitt sett på som noe syndig og tabubelagt gjennom hele den kristne historien. En antar at færre kvinner enn menn onanerer, likevel sies det at i underkant av 80 prosent av norske kvinner tilfredsstiller seg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag